Sprema se ludnica na fudbalskom tržištu: Velike zvezde mogu na pregovore već u januaru

17.10.2020

08:58 >> 09:07

0

Biće zanimljivo u svetu transfera...

Sprema se ludnica na fudbalskom tržištu: Velike zvezde mogu na pregovore već u januaru
Copyright Tanjug/Agustin Marcarian/Pool via AP

Prelazni rok u najjačim ligama sveta je završen. Samo što je jedan gotov, već se uveliko priča o narednom letu. Razlog je prost – velike zvezde će biti dostupne.

Priče o igračima koji bi mogli naredne godine da promene timove su već krenule. Lista igrača je zaista impresivna.

Na prvom mestu, potpuno očekivano, je Lionel Mesi. Svima je poznato šta se dešavalo tokom leta, da je želeo da napusti klub, slao burofaks, da bi se na kraju strasti smirile. Doduše, teško je verovati da će bilo kakve odluke Argentinac doneti dok ne prođu izbori u klubu. Poznato je da nije fan trenutnog predsednika Žozepa Bertomeua.

Odmah iza je njegov sunarodnik Serhio Aguero. Sjajni napadač, koji je blizu povratka na teren posle povrede, bi mogao da se vrati u domovinu. Više puta je pričao da mu je to san, mada u slučaju neke dobre ponude iz Evrope mišljenje može da se promeni. Ili, ako mu Mančester siti ponudi produžetak saradnje.

Mesut Ozil je odavno višak u Arsenalu. Jedan od glavnih razloga zbog kojih do sada nije promenio klub je velika plata. Jasno je da će morati da pristane na znatno smanjenje kada dođu pregovori sa novim klubom. Osim naravno ukoliko naredna destinacija ne budu MLS ili Kina.

Žoržinjo Vajnaldum je bitna karika u sistemu Jirgena Klopa. Dosta se pričalo o njegovom odlasku u Barselonu kod Ronalda Kumana, ali na kraju do toga nije došlo. Na „Enfild“ je stigao i Tijago Alkantara tako da postoje velike šanse da naredne sezone ne bude u dresu crvenih. Mada, faktor harizmatičnog nemačkog trenera nikako ne treba zaboraviti.

Pol Pogba na „Old Trafordu“ ne pruža ni izbliza onakve partije kao što je to činio u dresu Juventusa. I dalje je Francuz jedna od najvećih zvezda u Mančesteru, ali bi i to moglo da se promeni. Bilo je raznih spekulacija oko prelaska u Real Madrid. Doduše, u njegovom slučaju postoji i opcija o produženju saradnje na još godinu dana, tako da se tu više pita sam klub, mada i to treba uzeti sa rezervom kada se zna da je njegov menadžer Mino Rajola.

David Alaba je jedan od najboljih defanzivaca na svetu. Sa Bajernom su ove sezone propali pregovori o produžetku saradnje zbog velikih finansijskih zahteva. Mančester siti je jedan od klubova koji ga želi, a ukoliko Bavarci ne „odreše kesu“, mogli bi da ostanu bez bitnog igrača.

Prva asocijacija na Dijega Kostu je svakako njegova kontroverznost, pre svega na terenu. Poznat je kao neko ko je spreman da učini sve na pobedu, pa i na one „prljave“ poteze. Odlično se uklopio u sistem Dijega Simeonea, ali posle dolaska Luisa Suareza u Madrid postoji mogućnost da i on ode. Deluje da će njegova sudbina dosta zavisiti od samog Simeonea i načina na koji bude vodio tim u tekućoj sezoni.

Pored njih tu su i Olivije Žiru, Majkl Antonio, Džerom Boateng, Erik Garsija, Julijan Draksler, Arkadijuš Milik, Džoni Evans i mnogi drugi…

Neki od njih će već u januaru moći da započnu pregovore sa zainteresovanim klubovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike