Keln bez navijača u Humskoj! UEFA odrezala kazne za incidente u Nici, ponovo je kažnjen i Partizan!

23.09.2022

21:51

0

Autor: 24sedam

Crno-belima ponovo delimično zatvoren stadion

Keln bez navijača u Humskoj! UEFA odrezala kazne za incidente u Nici, ponovo je kažnjen i Partizan!
nica11 - Copyright Printscreen

Srpska policija ali i čelnici Partizana mogu da odahnu. Zloglasni Kelnovi huligani neće sredinom oktobra stići u Beograd, pošto je nemački klub u petak kažnjen od strane UEFA zbog incidenata koji su se dogodili u Nici pred meč prvog kola Lige konferencija.

Podsetimo, nemački huligani su na Azurnoj obali napravili haos, kako na ulicama grada tako i na samom stadionu, zbog kojeg je i odigravanje utakmice bilo pod velikim znakom pitanja.

Zbog svega što se dešavalo u Nici disciplinci UEFA danas su doneli odluku da bundesligašu zabrani podršku navijača na naredna dva evropska gostovanja, uz novčanu globu od 100.000 evra. To znači da će Keln 13. oktobra u Humskoj biti bez pomoći, sasvim izvesno bi bilo, nekoliko hiljada navijača.

Zbog propusta u organizaciji utakmice francuski klub će naredni meč u Ligi konferencija igrati bez prisustva publike, dok na naredno gostovanje Nica neće smeti da vodi navijače, a zbog rasističkih ispada tokom meča sa Kelnom na prvoj sledećoj utakmici na svom stadionu moraće da istaknu baner sa natpisom „No to racism“ sa logom UEFA.

Na kraju, na udaru disciplinaca evropske kuće fudbala našao se ponovo i Partizan. Zbog diskiminatorskog ponašanja na meču sa Nicom, crno-beli će ponovo morati delimično da zatvore stadion, pa se za meč protiv Kelna 6000 karata neće naći u prodaji.

Uz to, crno-beli su zbog istog prekršaja kažnjeni sa 20.000 evra, dok će još 50 hiljada morati da uplate u kasu UEFA zbog bacanja predmeta, pirotehničkih sredstava, blokiranja prolaza i korišćenja lasera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike