VAR upropastio derbi Liverpula: Glavobolja za Klopa posle remija (Foto)

17.10.2020

13:34 >> 16:29

0

Nemac će imati šta da kaže na račun povreda, sudija, tehnologije...

VAR upropastio derbi Liverpula: Glavobolja za Klopa posle remija (Foto)
Copyright Tanjug/Cath Ivill/Pool via AP

Derbi Mersisajda završen je bez pobednika. Posle velike borbe na „Gudisonu“ Liverpul i Everton su remizirali – 2:2 (1:1).

U glavnoj ulozi je ponovo bila video tehnologija (VAR). Imaće mnogo zamerki Jirgen Klop pre svih posle svega viđenog na terenu.

Njegov tim je poveo već posle tri minuta igre kada je Robertson pronašao Manea koji je odličnim udarcem zatresao mrežu. Nekoliko minuta kasnije prva sporna situacija. Van Dajk i Pikford su krenuli ka lopti, golman Evertona je užasno startovao, očekivao se penal i verovatno crveni karton za njega. Umesto toga je VAR pokazao da je bio ofsajd. Međutim, ono što je nejasno jeste zbog čega nije dodatno proveravan snimak zbog očigledne opasne igre.

Štoper „crvenih“ je morao da napusti teren, umesto njega je ušao Gomez. Anćelotijevi puleni su znali kako da iskoriste nedostatak Van Dajka. Rodrigez je u 19. minutu izveo korner, Kin je bio najviši u skoku i zatresao je mrežu.

U drugom poluvremenu je Liverpul nastavio sa napadima, to im se isplatilo u 72. minutu. Mina je nespretno intervenisao, praktično asistirao Salahu koji vraća prednost svom timu. Potom je Matip posle kornera odlično šutirao glavom, Pikford je uspeo krajnjim naporima da interveniše.

Ubrzo je njegova odbrana nagrađena golom. Dinj je centrirao, Kalvert-Luin nadvisio Aleksander-Arnolda i ponovo poravnao rezultat. Samo što je počela nadoknada Rišardlison je užasno startovao sa dve noge na Alkantari, Oliver nije imao dilemu, pokazao mu je direktan crveni karton.

Brojčanu prednost je Liverpul iskoristio. Mane je poslao loptu u peterac, Henderson šutirao, Pikford nije uspeo da zaustavi loptu, počelo je slavlje. Međutim, VAR je ustanovio da je Mane bio u milimetarskom ofsajdu. Ni po usporenim snimcima se nije videlo tačno koliki je bio ofsajd, ali je jasno da je VAR i te kako uticao na uživanje u gradskom derbiju…

Ovo je ujedno bio i prvi meč petog kola, Everton je zadržao prvo mesto sa 13 bodova i na njemu će ostati bar do sledeće nedelje, dok je Liverpul drugi sa tri poena manje.

GLAVOBOLJA ZA KLOPA

Imaće Jirgen Klop velike probleme prilikom sastavljanja tima u narednom periodu. Golman Alison će nekoliko nedelja biti van terena, rezultati i testovi za Van Dajka se čekaju, uz to se i Robertson u jednom trenutku meča žalio na povredu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike