Stanojević: Kako da budem zadovoljan?

21.10.2020

17:23 >> 22:00

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana ljut posle 163. derbija

Stanojević: Kako da budem zadovoljan?
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana bili su na dobrom putu da nastave pobednički niz na svom stadionu protiv večitog rivala, ali je Crvena zvezda na kraju zadovoljnija napustila Humsku, iako je 163. derbi završen bez pobednika.

Crno-beli su vodili od 5. minuta golom Filipa Stevanovića, a veliki bod srpskom šampionu doneo je Aleksandar Katai u 75. pogotkom iz penala, zbog kojeg je trener Partizana Aleksandar Stanojević veoma burno reagovao.

Nije bio mnogo smireniji strateg “valjka” ni po završetku meča, kada je u izjavi za TV “Arena sport”, na konstataciju novinarke da oba tabora mogu da budu zadovoljni posle duela, vidno začuđen, izjavio:

Osmesi, zebnja, strepnja: Prvo poluvreme derbija iz ugla Stanojevića i Stankovića (foto)

– Kako da budem zadovoljan? Imamo utakmicu, bili smo opasniji, ne znam da li su nas ugrozili. Zvezda je igrala bolje, ali mi smo bili opasniji. Primili smo gol iz penala, nisu imali šansu. Kako da budem zadovoljan, igramo na svom stadionu, imamo osam bodova manje… – rekao je Stanojević, dodavši:

– Bio sam zadovoljan sve vreme. Mnogo smo problema imali pre utakmice, ne kukamo, ali imali smo probleme sa strancima, imali smo devet reprezentativaca…Bilo smo opasni, imali smo četiri, pet opasnih sutuaciji, ali zadovoljan sam igrom, iako to još nije onako kako hoću da igramo – kazao je Stanojević.

Na konferenciji za medije trener Partizana je ponovio da su crveno-beli bili bezopasni tokom 163. derbija.

Analiza 24sedam: Tri ključne tačke 163. “večitog derbija”

– Teško je kada vodite veći deo utakmice i ne pobedite. Momci su bili dobri, pored svih problema koje smo imali sa umorom i novajlijama koji su bez ritma. Bili smo opasni, kontrolisali smo igru. Zvezda je bila bezopasna, imali su jednu šansu iz prekida. Nisam zadovoljan rezultatom, ali dobro, idemo korak po korak – rekao je Stanojević, dodavši da je Suma imao želju da nastavi meč.

– Hteo je da nastavi, ali mu doktor nije dozvolio, jer je imao ozbiljan problem s okom. Poremetilo nas je to, naravno, jer nešto uvežbavate, ostali smo bez izmene, imamo probleme s napadačima. na sve to, Suma im je pravio ozbiljne probleme u svakom smislu – istkao je trener crno-belih, pohvalivši partiju mladog štopera Svetozara Markovića, koju je nazvao fantastičnom.

Otkrio je strateg “parnog valjka” da on i njegovi saradnici nisu previše vremena posvetili skautiranju rivala.

– Jedina dilema nam je bila da li će Eraković igrati beka ili u centrali. Najviše smo se, ipak, fokusirali na nas, zbog svih problema koje smo imali. Hteli smo da napravimo pritisak, jer oni igraju iz poslednje linije i dobro to rade rade. Više puta smo na adekvatan način oduzimali loptu, napravili nekoliko šansi iz tog presinga – završio je Aleksandar Stanojević.

Derbi kroz objektiv: Maske, pozdravi pesnicama, oba rukovodstva na stadionu (foto galerija)

Defanzivac Slobodan Urošević bio je kratak.

– Neobičan derbi, bez navijača… Nedostajala nam je podrška, igrali smo na svom stadionu, bilo bi nam lakše. Puno nervoze, mnogo udaraca, imali smo posle gola zcer, nismo ga iskoristili. Penal, videćemo da li je bio ili nije – rekao je levi bek Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike