Gotovo! Junajted platio 100 miliona i doveo najzvučnije pojačanje ovog leta!

30.08.2022

14:53

0

Brzonogi Brazilac samo treba da prođe lekarski i to je to

Gotovo! Junajted platio 100 miliona i doveo najzvučnije pojačanje ovog leta!
Tan2022-8-30_143157386_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Dejong, File

Mančester junajted je konačno završio transfer Antonija iz Ajaksa, koga je platio 100 miliona evra!

Ovaj 22-godišnjak iz Brazila igra krilu, sa Junajtedom je potpisao ugovor na pet godina, uz mogućnost produženja na još jednu.

Pregovori Đavola i Ajaksa dugo su trajali, a sam Antoni je izrazio želju da zaigra u Premijer lige, tako da je čak i treninge izbegavao, a u pobedi nad Utrehtom u Eredivizij nije ga bilo u timu.

Junajted je ponudio 95 miliona evra kao početnu cifru, plus pet za bonuse, u šta spada i solidarno plaćanje igračevom prethodnom klubu, Sao Paulu.

 

 

Junajted je prvo nudio oko 88 miliona funti, ali je Ajaks to odbio, da bi pristao na novu sumu, tako da je Erik ten Hag dobio lepo pojačanje.

Ajaks je stalno govorio da Antoni nije na prodaju, ali je promenio priču kad je cifra počela da se bliži stotom milionu.

Antoni je odleteo u Mančester na lekarske preglede i potpisivanje ugovora.

U Ajaksu je obično igrao desno krilo, a tamo je došao februara 2020. "Kopljanici" su ga platili 21 milion evra.

Za Ajaks je odigrao 82 utakmice, sa učinkom od 24 gola i 22 asistencije, a sa timom je osvojio dve uzastopne titule, kao i kup prošle godine. Ako ga Ten Hag bude koristio na istoj poziciji, to znači da će zameniti Antonija Elangu, mada brzonogi igrač može da igra na levoj strani ili u špicu.

Junajted u četvrtak igra protiv Lestera, a onda u nedelju dočekuje Arsenal. Tim je počeo sa dva teška poraza, ali je vezao trijumfe protiv Liverpula i Sautemptona.

Antoni je dva puta igrao za Brazil, za koji je debitovao prošlog oktobra.

On je peto pojačanje Mančestera u ovom prelaznom roku, pošto su pre njega došli Tajrel Malasija, Kristijan Eriksen, Lisandro Martinez i Kazemiro. Junajted je na njih potrošio više od 230 miliona evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike