Ima 36, a i dalje oduševljava Engleze

20.10.2020

05:54

0

Autor: D. B.

Navijači na Ostrvu puni reči hvale za Baneta Ivanovića

Ima 36, a i dalje oduševljava Engleze
Copyright Tanjug/Tim Keeton/Pool via AP

Pa šta ako ima 36 godina i 241 dan! Branislav Ivanović je odigrao prvi meč u Premijer ligi za Vest Bromvič Albion i pokazao je da ne da nije za “staro gvožđe”, nego da je i dalje onaj komanadat odbrane koji može da gospodari i u takmičenju kakavo je engleske Premijer liga.

Ljubitelji fudbala na Ostrvu gotovo u neverici objašnjavaju kako je poslednji put bivši kapiten reprezentacije Srbije igrao je u elitnom ostrvskom rangu 31. decembra 2016. godine za Čelsi, a da ono što je pokazao u remiju WBA i Barnlija (0:0), pokazuje da se ništa nije promenilo tokom gotovo četiri godine.

24sedam predstavlja 24 najbolja srpska golgetera u “Ligama petice”: Na neke strelce smo i zaboravili (Video+foto)

Bane je bio dominatan u vazdušnim duelima, pokzao je kao i tokom čitave karijere da može da bude i opasan pred protivničkim golom. Imao je i dobru priliku kada je odlično šutirao, ali je golman gostiju Poup sjajno reagovao.

– Ovo je baza na kojom možemo da gradimo. Veoma sam srećan što sam se vratio, jako sam ponosan. Sanjao sam o ovom momentu. Igrali smo dobro, a da smo imali samo više vere i više želje mogli smo da osvojimo i sva tri boda. Većim delom utakmce smo kontrolisali dešavanja na terenu – objasnio je Bane posle meča.

Teško da neko može da kaže da je slučajnost da je Ivanović debitovao za VBA u Premijer ligi, baš u prvom meču ove sezone u elitnom rangu Engleske na kome nije bilo postignutih golova.

– Tim je igrao dobro i to je značajno zbog našeg samopouzdanja. Igrali smo kao tim, ne samo odbrana, već i sredina terena i napad. Bili smo većim delom meča kompaktni, a jako je teško igrati protiv dva snažna napadača kao što ih ima Barnli.

O svom novom partneru u odbrani, Ivanović govori sve najlepše.

– Prvi put sam igrao u tandemu sa Ahmedom Hegazijem i bilo je dobro. Mislim da ćemo biti bolji iz meča u meč – objasnio je Ivanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike