Srpski tinejdžer debitovao za Liverpul, a Redsi potpuno demolirali protivnika za prvi trijumf u sezoni!

27.08.2022

16:00

0

17-godišnjak ušao umesto legendarnog kapitena

Srpski tinejdžer debitovao za Liverpul, a Redsi potpuno demolirali protivnika za prvi trijumf u sezoni!
profimedia-0716995387 - Copyright Profimedia

Mladi i talentovani srpski fudbaler Stefan Bajčetić debitovao je u dresu Liverpula u utakmici Premijer lige u pobedi protiv Bornmuta od 9:0!

Mladi Srbin je šansu do sada dobijao u prijateljskim mečevima i kupu, a ovo mu je prva zvanična utakmica u najjačoj ligi sveta i sigurno će večno pamtiti ovaj dan i 70. minut, kada je ušao kao zamena za legendarnog kapitena Džordana Hendersona.

Stefan u oktobru puni 18 godina. On je rođen u španskoj Galiciji, gde je njegov otac Srđan igrao za Seltu. Stariji Bajčetić je počeo u Vojvodini, igrao je i za Crvenu zvezdu i Bragu. 

Stefanova majka je Špankinja, zaigrao je u Selti, ali je sa 16 godina prešao u Liverpulove mlađe kategorije. On je tek četvrti Srbin u dresu Liverpula, posle Milana Jovanovića, Lazara Markovića i Marka Grujića.

Redsima je ovo tek prva pobeda u sezoni, u četvrom kolu, a ubedljiv trijumf koji je nagovešten još u uvodnih pet minuta, dao je prostora Jirgenu Klopu da pruži priliku i mlađim igračima.

Liverpul je na poluvremenu vodio sa 5:0, do 63. minuta je bilo 7:0 pa je Klop u 70. minutu u igru uveo i mladog Bajčetića.

Strelci za Liverpul su bili Dijaz u 3. minutu, Eliot u 6. minutu dok je treći gol postigo Aleksander-Arnold. Na 4:0 u strelce se upisao i Firmino koji je asistirao kod prva tri gola i Virdžil Van Dajk dok su u nastavku pogađali Mefam za autogol, ponovo Firmino, Karvaljo i Dijaz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike