(KRAJ) Juventus slavio u Kijevu, Brižu pripala drama u Sankt Peterburgu

29.10.2020

15:57 >> 23:28

0

Autor: Adam Štulić

Gosti trijumfalno otvorili Ligu šampiona

(KRAJ) Juventus slavio u Kijevu, Brižu pripala drama u Sankt Peterburgu
Copyright Tanjug/Valentyn Ogirenko/Pool via AP

Malo kasnije, u odnosu na godine pre pandemije virusa korona, kreće Liga šampiona.

Juventus je u Kijevu savladao Dinamo 2:0 golovima Alvara Morate, dok je Briž kao gost slavio u Sankt Peterburgu protiv Zenita 2:1.

Večeras od 21 sat sastaju se još Čelsi – Sevilja, Ren – Krasnodar, Lacio – Borusija Dortmund, Barselona – Ferencvaroš, PSŽ – Mančester junajted i Lajpcig – Bašakšehir.

DRUGO POLUVREME

90+3 GOOOL Briž je stigao nadomak trijumfa u Sank Peterburgu. Gosti su izveli sjajnu akciju po desnoj strani, razmenili su nekoliko dodavanja iz prve, Forner je ušao u kazneni prostor i centrirao po zemlji do De Ketelara, kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara prosledi loptu u mrežu protivnika.

90+3′ – Sidročuk je odlično šutirao sa preko 20 metara, lopta je odskočila ispred Ščesnog, koji je ipak uspeo da interveniše. Nedugo potom, meč u Kijevu je završen. Dinamo Kijev – Juventus 0:2.

89′ – Prilika za Zenit. Vendel je šutirao sa preko 20 metara, lopta je pogodila Ritsa i promenila pravac, ali je Horvat uspeo da se vrati na pravu stranu i odbrani.

84′ – GOOOL Alvaro Morata overava trijumf Juventusa. Kvardado je uputio sjajan centaršut sa desne strane, Morata je natrčao i sa sedam, osam metara glavom poslao loptu u gol Zenita.

79′ – Sjajna prilika za Zenit. Dzjuba je povukao kontranapad, prosledio je loptu na levu stranu do Vendela i nastavio kretnju. Dobio je loptu posle sjajnog centaršuta u peterac, ali je loše zahvatio cevanicom, pa je Horvat uspeo da interveniše.

74′ – GOOOL Dejan Lovren je izjednačio rezultat u Sankt Peterburgu. Hrvatski defanzivac se našao na polovini Briža, primio je loptu na tridesetak metara od gola, povukao je nekoliko koraka napred i onda uputio izvanredan šut. Lopta je pogodila u stativu, ali se od leđa golmana Horvata odbila u mrežu gostiju.

71′ – Dvostruka izmena u Dinamu. Verbič je zamenio Cigankova, a Popov Karavaeva. U istom minutu velika šansa za Zenit. Azmun je sjajno izdržao duel sa dva defanzivca Briža na leđima, odlično je proigrao u kaznenom prostoru Druisija, koji je pojavio iz drugog plana, i iz veoma izgledne prilike, sa desetak metara, šutirao preko gola.

63′ – GOOOL Briž vodi u Sankt Peterburgu, strelac je Emanuel Denis. Velika gužva napravila se u kaznenom prostoru Zenita, čiji su fudbaleri u dva navrata izbijali loptu sa gol linije, pre nego što su gosti uspeli da zatresu mrežu. Delovalo je pre gola da Zenit preuzima inicijativu, ali su domaći doživeli “hladan tuš.

60′ – Prva izmena u ekipi Dinama. De Pena je mesto na terenu ustupio Rodrigesu.

59′ – Fudbaler Juventusa Demiral dobija žuti karton.

56′ – Pirlo pravi prvu izmenu. Umesto Koluševskog na terenu je Dibala.

53′ – Dejan Lovren dobija žuti karton na utakmici Zenit – Briž.

50′ – Prvi žuti karton na meču u Kijevu dobio je Kvardado.

48′ – Prva prava prilika za Zenit. Driusi je šutirao po zemlji sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla pored stative.

46′ GOOOL– Tek što su krenuli s centra fudbaleri Juventusa dolaze do vođstva. Posle 50 sekundi igre u drugom poluvremenu, mrežu Kijevljana je zatresao Alvaro Morata. Akciju je s leve strane započeo Kijeza, uputio je centaršut u kazneni prostor, gde je Remzi petom uputio povratnu loptu ka Kuluševskom, koji je sa ivice kaznenog prostora uputio odličan šut. Buščan je uspeo da interveniše, ali je lopta došla do Morate, koji je rutinski zatresao mrežu rivala iz peterca.

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45′ – Prvi ozbiljniji pokušaj fudbalera Dinama. Cigankov je zapretio iz slobodnog udarca, ali je Ščesni bio na mestu i lako intervenisao. U istom minutu priliku uSankt Peterburgu je imao i Zenit. Posle kornera sa desne strane, glavom je šutirao Lovren, ali pravo u golmana Briža.

43′ – Vanaken je sada probao i nogom. Šutirao je snažno, iskosa sa leve strane, ali preko gola.

40′ – Prva prva prilika na meču u Sankt Peterrburgu. Posle centaršuta Formera sa desne strane, najviši u skoku je bio Vanaken, ali je Keržakov intervenisao i izbio loptu u korner, posle kojeg je lopta došla do Dijate, koji je sa dvadesetak metara šutirao po zemlji pored gola.

34′ – Još jedna sjajna prilika za Juve. Remzi je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i sa gol aut linije “zavrnuo” loptu u peterac, gde je petom iz prve šutirao Kuluševski u bliži ugao, ali je Buščan još jednom odlično intervenisao.

33′ – Novi žuti karton za fudbalere Briža. Ovoga puta je opomenut Rits, zbog veoma neopreznog pokreta rukom i udaranja latkom u potiljak protivničkog fudbalere. Može se reći da je vezista gostiju dobro prošao dobivši samo žuti karton.

30′ – Pokušaji Kijeze i Bonućija su jedine konkretne prilike na oba meča. Briž je u poslednjih nekoliko minuta opasniji rival u Sankt Peterburgu, često su igrači belgijskog tima u i oko kaznenog prostora Zenita, čiji defanzivci, zasad, relativno lako odolevaju pokušajima gostiju.

19′ – Andrea Pirlo je prinuđen da napravi prvu izmenu posle samo 19. minuta utakmice. Kjelini je zbog povrede butnog mišića morao van igre, na terenu je Demiral.

14′ – Fudbaleri Briža su dobili već drugi žuti karton. U nastavku meča će pod pritiskom igrati Denis.

12′ – Odlična prilika za Kijezu. Mladi napadač Juventusa je prošao po levoj strani, iskosa sa desetak metara je šutirao po zemlji u kontraugao, ali je Buščan uspeo da interveniše i izbije loptu u korner. Golman Kijevljana je potom napravio veliku grešku, pošto je loše boksovao loptu posle centaršuta iz ugla. Kjelini je bio u odličnoj poziciji, ali je glavom sa tri metara, pomalo i iznenađen što je lopta uopšte i došla do njega, šutirao pored gola.

11′ – Prvi žuti karton u ovosezonskoj Ligi šampiona dobio je fudbaler Briža Klinton Mata.

10′ – Još uvek se ništa konkretno nije dogodilo na dva uvodna meča nove sezone Lige šampiona.

1′ – Počele su utakmice u Kijevu i Sankt Peterburgu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike