Sevilja ima novog "komandanta" Srbina: Gudelj "pojeo" najveće Čelsijevo pojačanje

21.10.2020

14:06 >> 14:32

0

Posle Ivice Dragutinovića, poznatog kod navijača kao komandant Drago, španski tim dobio još jednog orla sa sličnim nadimkom

Sevilja ima novog "komandanta" Srbina: Gudelj "pojeo" najveće Čelsijevo pojačanje
Copyright Tanjug/AP

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj postao je drugi “orao” posle Ivice Dragutinovića koji je od navijača Sevilje dobio nadimak “komandant”. Zaslužio je to iskusni vezni igrač partijom u Londonu protiv Čelsija u kojoj najskuplje pojačanje domaćeg tima Kaj Haverc nije mogao da diše nalazeći se stalno u njegovoj senci.

Statistika se isto nalazi u službi svakog ko bi odlučio da priznanje za igrača utakmice na “Stamford bridžu” bude dodeljeno Srbinu. Gudelj je pretrčao najviše na terenu, čak 11.218 metara, skoro kilometar više od drugoplasiranog Hezusa Navasa. Imao je 46 dobrih pasova iz 49 pokušaja da proigra saigrače, što je sjajnih 94,6 odsto uspešnosti. U toj kategoriji bolji je bio samo Oliver Tores, ali on je kao rezervista proveo sat vremena manje na terenu.  Pored svega, uspeo je tri puta da preseče dodavanje protivnika i da pobedi u 14 duela.

Tiražna “Marka” u izveštaju piše hvalospeve o igri Srbina:

– Lopetegi zna da postoje tri stuba njegove odbrane: Fernando, Dijego Karlos i Kounde, a sada može dodati još jednog – Gudelja, jer je broj 6 bio zamena za svakog. Prošle sezone je igrao defanzivnog veznog, bio je centralni bek, pa čak i levi bek protiv Valensije. Morao je da igra i radio je bez prigovora. Ipak, uvek je čeznuo za tim da igra na poziciji “čoveka metle”, koji takođe ume da započne akciju. Njegov jedini problem bio je Fernando, Brazilac, najbolji taktičar Sevilje još od Danca Poulsena – zaključuje “Marka”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike