Portugalci servirali osvetu Torcidi! Vitorija pokazala maštovitost na stadionu, Splićane šok sačekao kada su napustili tribinu! (FOTO/VIDEO)

10.08.2022

21:43

0

Autor: 24sedam

Navijači Hajduka dugo će pamtiti gostovanje u Gimaraešu

Portugalci servirali osvetu Torcidi! Vitorija pokazala maštovitost na stadionu, Splićane šok sačekao kada su napustili tribinu! (FOTO/VIDEO)
profimedia-0713204404 - Copyright Profimedia/Gonçalo Delgado/Global Images/Sipa USA

Navijači Hajduka dugo će pamtiti gostovanje u Gimaraešu, kako zbog uspeha splitskog kluba, tako i zbog standardnih propratnih akcija svakog odlaska „na stranu“.

Što se tiče fudbala, „bili“ su se, uprkos minimalnom porazu od Vitorije u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, našli u plej-ofu zbog trijumfa na „Poljudu“ (3:1), ali sve pre i posle utakmice bilo je znatno zanimljivije od dešavanja na terenu, počev od tuče koja je umalo izbila među fudbalerima posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

Najpre su pripadnici „Torcide“ pravili haos po gradu, toliko da je i gradonačelnik Gimaraeša u jednom trenutku izgubio nerve i zatražio da navijači Hajduka ne budu pušteni na stadion. To se, naravno, nije dogodilo, ali se domaćin potrudio da servira osvetu Hajdukovim navijačima, koje je pravi šok dočekao kada su izašli sa tribine na kojoj su bili smešteni.

Praksa sa ostankom gostujućih navijača na stadionu dok se ne raziđu domaći ispoštovana je i u Gimaraešu, s tim što su se maštoviti domaćini dosetili kako da malo „zagorčaju život“ članovima „Torcide“. Naime, organizator meča odlučio je da sa razglasa konstantno pušta jednu te istu pesmu, s tim što su svi zvučnici na stadionu bili isključeni, osim onih koji su bili na tribini sa „Torcidom“, pri tom pojačani do maksimuma.

Ipak, tu nije bio kraj mukama Hrvata, pošto su po izlasku sa stadiona zatekli polupana kola koja su bila prarkirana u blizini stadiona. Prema prvim informacijama iz Portugala, navijači Porta doputovali su u 50-ak kilometara udaljeni Gimaraeš i dok je utakmica bila u toku lupali stakla na kolima sa hrvatskim registracijama, uzimajući tom prilikom i lične stvari koje su zaticali u vozilima. A sve to zbog toga što je „Torcida“ u bratskim odnosima sa navijačima Portovog najvećeg rivala Benfike.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike