Trener Kiprana zna kako treba protiv Partizana: Imali smo 28 nabačenih lopti u kazneni prostor Mitjilenda, da ponovimo to i sutra

03.08.2022

10:47

0

Autor: 24sedam

Trener Kiprana zna kako treba protiv Partizana: Imali smo 28 nabačenih lopti u kazneni prostor Mitjilenda, da ponovimo to i sutra
profimedia-0708375332 - Copyright Profimedia

Trener ekipe AEK iz Larnake Hoze Luis Oltro tvrdi da se njegov tim nalazi na pravom putu i da će za dobar rezultat protiv Partizana biti potrebno da njegovi igrači ponove partije iz mečeva sa danskim Mitjilendom.

Prema rečima 53-godišnjeg španskog stručnjaka glavna snaga AEK je sačuvana ekipa iz prošle sezone kada je stiglo čak 16 novih fudbalera.

- Pred nama je još jedna istorijska, teška i važna utakmica. Nema razlike u odnosu na prethodni duel sa Mitjilendom. Još jednom želimo podršku navijača. Podrška koju smo imali u prošloj utakmici je bila sjajna, želimo da se sve to ponovi - rekao je Oltro na konferenciji za novinare.

Šta je potrebno da poboljšate?

- Mislim da je način na koji smo igrali protiv Mitjilenda pravi. Igrali smo dobro, ali definitivno imamo mnogo stvari koje bismo mogli da poboljšamo. Na primer, imali smo 28 lopti u protivničkom kaznenom prostoru, ali smo ih vrlo malo završili. Primili smo i protiv Mitjilenda dva gola iz prekida. To su detalji koje treba da poboljšamo.

Kako su se mladi igrači aklimatizovali?

- Definitivno sam zadovoljan učinkom koji smo imali u prve dve utakmice u sezoni. Normalno je da neki mladi fudbaleri još nisu spremni. Treba im više treninga i mečeva, ali srećan sam jer su svi moji igrači posvećeni poslu koji rade i raduju se sledećem.

Kakvo je stanje tima što se tiče fizičke spreme?

- Mislim da to nije problem. Na dobrom smo putu. To je ono što dobijate mečevima. Utakmicu po utakmicu moramo da budemo kompaktniji. Ono što želim je da napredujemo u vertikalnoj igri koju volim kao trener. Očekujemo da će se ove brojke poboljšati u budućnosti.

Koje su razlike u kvalitetu između Mitjilenda i Partizana?

- Ne volim da poredim rivale. To su različite lige sa svojim jedinstvenim uslovima. Oni su dobar tim i očekujem sasvim drugačiju utakmicu. Mitjillendov stil se razlikuje od Partizanovog. Mitjilend pomera loptu i vrši pritisak na protivnika. Ima dobre, atletske igrače. Tako da očekujem sasvim drugačiju utakmicu.

Da li je ovogodišnji tim bolji od prošlogodišnjeg?

- Prošle godine smo imali petnaestak novih igrača, možda i više... Većina onih koji su došli prošle godine ostaje u timu i to je dobro za AEK. Znamo igru jedni drugih i sa ovogodišnjim pridošlicama možemo da napravimo sledeći korak. To je cilj da budemo bolji nego prošle godine.

Do danas prepodne, prodato je 3.500 karata, ostalo je još toliko do punog kapaciteta stadiona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike