Novi poziv Zvezdi i Partizanu! Platite porez! Ministar otkrio šta se dešava sa dugovima "večitih rivala"

19.07.2022

09:03

0

Autor: 24sedam

Mali je rekao da je država u prethodnih 10 godina uložila u Zvezdu i Partizan više od 130 miliona evra

Novi poziv Zvezdi i Partizanu! Platite porez! Ministar otkrio šta se dešava sa dugovima "večitih rivala"
1 - Copy - Copyright MN Press

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali ponovo je pričao o dugovanjima najpopularnijih i najtrofejnijih naših klubova, Crvene zvezde i Partizana.

- Svi moraju da plate porez, pa i sportski klubovi, koji treba što pre da izmire obaveze i pokažu koliko poštuju svoju zemlju.

Veoma otvoreno sam rekao svim građanima Srbije koliko duguju sportski klubovi i Partizan i Crvena zvezda. Čuli ste izjave njihovih čelnika, da će te dugove brzo vratiti - rekao je ministar Mali i dodao da su u toku reprogrami za sportske klubove.

Siniša Mali, Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Podsetio je da je država uvela novi sistem fiskalizacije i elektronskih faktura i istakao da se to upravo i radi zbog suzbijanja sive ekonomije.

- Ako obaveze prema državi treba da ispunimo svi, onda je to obaveza i sportskih klubova i ja očekujem da će oni svoje obaveze u najkraćem mogućem roku i izmiriti. I pokazati koliko poštuju i vole svoju zemlju i koliko doprinose i stabilnosti našeg finansijskog sistema - naveo je Mali u izjavi za Tanjug.

Ministarstvo finansija je polovinom juna objavilo podatke da košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan duguju za porez skoro 750 miliona dinara, a fudbalski klubovi Zvezda i Patizan skoro 2,2 milijardi dinara.

Mali je izneo te podatke nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao klubove da izmire svoje dugove državi.

Ministar finansija je rekao da je država u prethodnih 10 godina uložila u klubove Crvena zvezda i Partizan više od 130 miliona evra. U poslednje dve godine država je ulagala i u manje klubove, po 10 miliona evra svake godine za više od 300 klubova u 17 sportova.

- Nikada više nismo ulagali, da pomognemo sve sportove u Srbiji. Ako budemo imali novca ponovo ćemo uložiti 10 miliona evra do kraja godine za te klubove - najavio je ranije ministar Mali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike