Partizanu deca donela pobedu, ali je timski podelili: Petković gol posvetio dedi, Baždar nagrađen na praznik

10.07.2022

09:58

0

Meč u Ivanjici iznedrio je nove heroje

Partizanu deca donela pobedu, ali je timski podelili: Petković gol posvetio dedi, Baždar nagrađen na praznik
Baždar i Petković - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedom su otvorili novu sezonu Superlige i to na gostovanju povratniku u viši rang, ivanjičkom Javoru.

Iako Javor nikada u istoriji nije savladao Partizan, pred ovaj susret su isticali da imaju svoje šanse, te da mogu do iznenađenja. Međutim, gosti su slavili sa 4:0, a golove su postigli iskusni Bibras Natho i Rikardo Gomeš i ono što je crno-belima sigurno značajno, debitant Mihajlo Petković i Samed Baždar.

Mladom Petkoviću je ovo prva zvanična, ligaška, seniorska utakmica, dok se Baždar prvi put upisao u listu strelaca, a za zvanični sajt kluba govorili su o doživljaju utakmice i golova.

- Kada sam saznao da počinjem utakmicu, osećao sam pozitivnu tremu i nestrpljivo sam očekivao meč - kazao je Petković koji se prošle godine na pripremama u Turskoj prvi put priključio seniorskoj ekipi.

- Od prošle sezone sam dosta napredovao u svemu, najviše sam dobio na samopouzdanju, a tu su mi mnogo pomogli stariji saigrači – da se oslobodim i igram kako najbolje znam. Naravno da postoji mali strah pred utakmicu, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj – da pobedimo!

Petkovićev prvenac je načeo Ivanjičane, u 21. minutu, a on je zasluge za isti, timski podelio.

- Bolji debi nisam mogao ni da sanjam! Kada imate Natha u ekipi, sve je mnogo lakše! Što se suza tiče, bile si radosnice! Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Svi su mi na kraju čestitali! Puno mi znači podrška starijih saigrača. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je „odozgo“ sve ispratio - kazao je emotivno Petković.

Mladi Samed Baždar, u prvoj ovosezonskoj, a svojoj desetoj utakmici za seniorski tim Partizana, prvi put se upisao u listu strelaca.

- Zaista fantastičan početak lige! Svi smo se negde pribojavali gostovanja u Ivanjici, jer znamo da su baš ta prva kola na strani, iz različitih razloga, uvek mač da dve oštrice i da, ako mislimo da idemo na titulu, upravo tu ne smemo nikako da izgubimo bodove. Presrećan sam što je Partizan ovako krenuo i što smo dobili vetar u leđa za naredna kola. Što se tiče mene lično, ja sam presrećan, posebno jer je juče bio veliki praznik i siguran sam da sam nagrađen za trud i rad, ali i za one trenutke tuge, koje sam svaki put doživljavao, kada nisam uspeo da realizujem gol. Ovo je dokaz da rad i strpljenje donose najbolje rezultate, u pravom trenutku! Drago mi je da se i Ćićko (prim.aut – Mihajlo Petković) upisao u listu strelca i da se Andrade fenomenalno uklopio u ekipu. Uz rad i zajedničku želju, idemo napred – bez straha! - zaključio je Baždar.

Crno-beli sledeću utakmicu igraju u petak, na gostovanju Radničkom u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike