Cedevita Olimpija se ozbiljno pojačava: Stigao osvajač Evrokupa i sin legende, AdmiralBet ABA liga još jača!

06.07.2022

12:19

0

Pravi se još ozbiljniji i bolji tim

Cedevita Olimpija se ozbiljno pojačava: Stigao osvajač Evrokupa i sin legende, AdmiralBet ABA liga još jača!
normal_AAFE2645 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Cedevita Olimpija se sjajno pojačava u ovom prelaznom roku. Nakon što su Alen Omić i Edo Murić rešili da ostanu u timu, sada je stiglo pojačanje "kao iz snova". U pitanju je dosadašnji krilni centar Virtusa Amar Alibegović!

Amar je sin najboljeg strelca slovenačke reprezentacije Teomana Alibegovića, a u Ljubljanu dolazi pošto je sa Virtusom osvojio Evrokup.

Mlađi Alibegović je rođen u SAD, ali je detinjstvo proveo u Italiji, gde je i počeo da igra profesionalno pre četiri godine, od čega je poslednje dve proveo u Virtusu.

- Veoma se radujem što dolazim u klub sa tako bogatom istorijom. Ne mogu da dočekam da stignem u Ljubljanu i da moji saigrači i ja počnemo da treniramo i da pobeđujemo koliko god možemo u takmičenjima sledeće sezone – rekao je 25-godišnji Alibegović po potpisivanju ugovora.

Sve mlađe kategorije prošao je u Italiji, a seniorsku košarku počeo je da igra u rimskoj Steli Azura. Godine 2018. je potpisao za Virtus Romu, sa kojom je izborio promociju iz druge lige u prvu.

U Virtus je prešao 2020, da bi iste sezone osvojio titulu prvaka Italije, da bi na kraju prošle osvojio Evrokup.

U tom takmičenju je nastupio u 18 mečeva, a bio je starter u osam. Imao je prosek od 5,3 poena, 2,4 skoka i 0,6 asistencija po meču. U prvenstvu Italije je nastupio 26 puta, a prosek po utakmici mu je bio 8,5 poena i 4 skoka po meču.

Kad je reprezentacija u pitanju Amar Alibegović se odlučio za BiH, gde je počeo u mlađim kategorijama, a od 2019. je u A reprezentaciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike