Milan tri puta vodio i nije pobedio

26.10.2020

22:45

0

Autor: Adam Štulić

Roma prva uzela bodove rosonerima u Seriji A

Milan tri puta vodio i nije pobedio
Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Roma je usporila zahuktali Milan, koji je do susreta u 5. kolu Serije A bio jedini tim sa maksimalnim učinkom. Nije im mnogo nedostajalo da tako ostane i posle duela s “vučicom” na “San Siru”, koji je, ipak, završen podelom bodova 3:3.

Milan je tri puta vodio u poslednjem meču petog kola italijanskog šampionata, ali nije uspeo da ostvari i peti trijumf u nacionalnom šampionatu. Već u drugom minutu meča Ibrahimović je doveo domaćina u vođstvo, koje je trajalo samo 12 minuta, pošto je izjednačenje doneo Edin Džeko.

Odustvo prvog golmana ekipe Đanluiđija Domarume, koji je bio pozitivan na virus korona, najbolje se videlo kod pogotka iskusnog bosanskohercegovačkog reprezentativca, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu rivala posle “plivanja u prazno” rumunskog veterana Tatarušana.

Kiks gol, međutim, nije poremetio Milaneze. Nastavili su da napadaju i u 47. minutu došli do novog vođstva, golom Salamakersa, da bi u 70. minutu goste do izjednačenja “pogurao” glavni arbitar meča Đakomeli, dosudivši sporan penal za Romu, koji je u gol pretvorio Varetu.

Samo osam minuta kasnije nesigurni sudija Đakomeli je ponovo bio u centru pažnje. Ovoga puta u drugom kaznenom prostoru, kada je, čini se, odlučio da napravi kompenzaciju i dosudi kazneni udarac u korist Milana posle duela Čalhanoglua i Manćinija. Ibrahimović je rutinski izveo penal i nagovestio novi trijumf “rosonera”, da bi šest minuta pre kraja iskusni napadač loše reagovao posle kornera i bio jedan od krivaca za treći gol Rome, koji je postigao Kumbula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike