Inter se učio na Zidanovom gorkom iskustvu: Konteova odbrana zaustavila Šahtjor

27.10.2020

19:50 >> 19:56

0

Fudbaleri ukrajinskog šampiona i neroazura podelili bodove u meču bez golova

Inter se učio na Zidanovom gorkom iskustvu: Konteova odbrana zaustavila Šahtjor
Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

U prvom meču 2. kola grupe B Lige šampiona, fudbaleri Šahtjora i Intera su na Olimpijskom stadionu i Kijevu igrali nerešeno, bez golova – 0:0.

Inter je dobro naučio lekciju iz prethodnog kola koju su fudbaleri Šahtjora priredili Real Madridu na njegovom “Alfredu di Stefanu”. Po prvi put u Ligi šampiona sa novom garniturom dresova, koju su navijači na društvenim mrežama uporedili sa kafanskim “stolnjacima”, “neroazuri” su čvrsto držali odbranu na 35 metara od gola Handanovića, tako da Ukrajincima nije bilo lako da preko brzog Teteta nokautiraju još jednog evropskog velikana.

Tajnug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Blizu pogotka bili su samo u jednoj situaciji i to kod “slobodnjaka” Romela Lukakua. Šutirao je Belgijanac pod prečku Trubinovog gola, ali je Ukrajinac malo paradom, delom uspomoć prečke, sprečio goste da dođu do vođstva. Tokom drugog poluvremena težište igre se pomerilo na polovinu Šathjora kao pokušaj domaćeg tima da izvuku igrače italijanskog tima što dalje od svog gola, ali im kontre nisu prolazile kao protiv Reala.

Aleksandar Kolarov je celu utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače Intera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike