Gotova potraga u Humskoj: Partizan ima novog trenera! Stolica čeka ustoličenje

08.06.2022

13:44

0

Autor: 24sedam

Posle Aleksandra Stanojevića, o rezultatima ekipe brinuće mladi stručnjak iz Zemuna

Gotova potraga u Humskoj: Partizan ima novog trenera! Stolica čeka ustoličenje
stolica1 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana dobili su novog trenera posle ostavke Aleksandra Stanojevića. Uprava crno-belih odlučila je da poverenje pokloni Iliji Stolici koji je već u dva navrata bio kandidat da preuzme ekipu.

Stolica je već radio u Partizanu, ali tada je bio pomoćnik u stručnom štabu Zorana Milinkovića.

Po odlasku iz Partizana preuzeo je brihgu o mlađim selekcijama u FSS, da bi u sezoni 2016-2017 doživeo svoje najsjajnije trenerske trenutke na klupi Voždovca. U očima mnogih partizanovaca Stolica je ostao jednako zaslužan za poslednju titulu crno-belih, jer je sa svojom ekipom pobedio Crvenu zvezdu na "krovu" čime je neočekivano doveo crno-bele u priliku da se okite šampionskom krunom.

Upravo tog leta, kada je postalo jasno da će se marko Nikolić oprostiti od Partizana, uprava je želela da dovede Stolicu kao njegovu zamenu, ali do dogovora nije došlo, pa je na to mesto postavljen drugi povratnik Miroslav Đukić. Stolica se prvo preselio u Vojvodinu, pa u Olimpiju, ali ne zadugo jer rezultati nisu bili na nivou očekivanja, pa je kao slobodan strelac i selektor mlade reprezentacije još jednom bio na meti crno-belih. Do dogovora je, mđutim, tek sada došlo.

Stolica je i kao igrač bio u Partizanu, ali kako nije dobio priliku od Ljubiše Tumbakovića, napustio je Humsku nezadovoljan u sezoni 2000-2001. Igrao je još za Zemun, Ljeidu, metalurg Donjeck, OFK Beograd, Sent Trojden, Mons, OFI...

Vodio je reprezentaciju Srbije na dve prijateljske utakmice protiv Paname i Dominikanske Republike januara 2021. godine.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike