Humska u šoku! Stanojević napustio Partizan!

26.05.2022

19:01

0

Autor: 24sedam

Strateg Valjka otkrio da napušta Humsku

Humska u šoku! Stanojević napustio Partizan!
stanoje - Copyright MN Press

Partizan od večeras traži novog trenera. Crno-beli su u četvrtak uveče, posle trofeja u Kupu, ostali i bez stratega Aleksandra Stanojevića, koji je svoju odluku saopštio na konferenciji za medije.

- Pošto vas sve to interesuje, ja sam rekao ljudima da neću biti trener ako ne uzmemo titulu. Oni su to znali. Igračima sam u svlačionici rekao da više nisam trener. Neću ih videti sutra – kazao je Stanojević.

Temperamentni strateg otkrio je da ovu odluku nije doneo preko noći i da je prelomio da napušta Humsku pre početka plej-ofa.

- Već posle Čukaričkog sam odlučio i rekao ljudima u klubu. Prelomio sam, video sam da će biti teško da osvojimo titulu. U međuvremenu sam obavestio igrače, evo sad govorim i vama. Ne bih da sebe stavljam ispred svega toga, mislio sam da će biti sutra, više bih voleo da se priča o derbiju - istakao je odlazeći trener Partizana, istakavši da se ne kaje što se vratio u srpski fudbal.

- Stvarno mi nije žao, imao sam lepu grupu igrača sa kojima sam radio. Oni su bili sjajni. Ponosan sam što sam bio deo ove priče. Tužan sam, ali tako mora da bude. Pričam sada o prvenstvu, nama nije moglo da se desi drugačije... Tako je bilo zapisano. Ma, neću da pričam o tome. Mi imamo samo srpski fudbal, imamo dve ekipe u Ligi šampiona od sledeće sezone, ajde da sačuvamo taj srpski fudbal. 

Partizan mora u potragu za novim trenerom!  Aleksandar Stanojević je praktično podneo ostavku nakon poraza u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde, čime su crno-beli treći put za redom, a drugi put pod njegovom komandom, ostali bez trofeja!

Stanojević je došao po drugi put na klupu Partizana u septembru 2020. godine, nakon ostavke Sava Miloševića. Već na prvom koraku sa novim trenerom crno-beli su eliminisani od Šarloa u kvalifikacijama Lige Evrope, a kasnije do kraja šampionata nisu uspeli da smanje veliku prednost večitog rivala od devet bodova.

Početak ove sezone nagoveštavao je drugačiji rasplet. Crno-beli su brzo napravili distancu od pet bodova, u jednom trenutku ona je iznosila i osam, a u Evropi su prikazane neke blistave partije koje su odvele ekipu u prolećnu fazu Lige konferencija.

Totalni pad igre usledio je posle pobede u gostima protiv praške Sparte. Najpre je katastrofalno odigran derbi na Marakani, da bi posle 2:0, padovi forme doveli do remija sa Napretkom kod kuće i Čukaričkim u gostima. Tada se prednost definitivno istopila i bilo je jasno da će biti neophodna pobeda u plej-of fazi na Marakani da bi ponovo došlo do smene na tabeli. Umesto tri boda još jednom je viđen bledi Partizan u sudaru sa Zvezdom, tako da je aktuelni šampion sa dva boda prednosti završio trku u Superligi.

Stanojević ostavlja klub bez trofeja, bez navijača na tribinama za šta ne može sam da ponese odgovornost, ali ima svoj doprinos u tome. Stvorena je slika o timu kao skupu isluženih povratnika, sa ogromnim jazom u kvalitetu onih koji su nosili igru i drugih koji su bili "vodonoše".

Kada su nosioci pali u formi ili došli u problem sa povredama (Zdjelar, Natho, odlazak Šćekića), mašinovođama je ostatak kompozicije postao pretežak za vuču. Inače sporija igra postala je još intertnija, laka za čitanje čak i osrednjim superligašima, tako da su se na ovakvu Partizanovu igru samo nadovezale problematične odluke sudija u par mečeva.

Partizan ostaje u velikim problemima da traži naslednika Stanojevića! Javna je tajna da se igračima duguju plate, dobavljači polako napuštaju klub zbog neplaćanja obaveza i veliko je pitanje kako će se ovaj finansijski jaz premostiti ako se zna da Stanojević nije afirmisao nijednog igrača za transfer koji život znači.

Teško leto je pred Partizanom!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike