Ovo su mogući rivali Zvezde na putu ka Ligi šampiona! Prvaku Srbije je jedna stvar zagarantovana!

23.05.2022

05:33

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli će biti povlašćeni u žrebu

Ovo su mogući rivali Zvezde na putu ka Ligi šampiona! Prvaku Srbije je jedna stvar zagarantovana!
0MET3302(1) - Copyright MN Press

Crvena zvezda je osvojila novu titulu u Superligi Srbije, samim tim izborila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa Dejana Stankovića je u sezoni na izmaku počela u kvalifikacijama za elitno UEFA takmičenje, a zatim prešla u Ligu Evrope u kojoj je u nokaut fazi izbacio kasniji finalista Glazgov Rendžers.

Sada je dosta toga poznato, kada je reč o kvalifikcijama. Crveno-beli će će startovati od trećeg kola i može da se kaže da joj je garantovano učešće u grupnoj fazi Lige konferencija (što naravno nije cilj), ako se u najgorem slučaju ne domogne ne Lige šampiona, a ni Lige Evrope.

Prvak Srbije biće povlašćen i u trećem i u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Potencijalni rivali Zvezde u trećem kolu biće ekipe Ludogoreca, Šerifa, Kluža, Bodo Glimta, Ferenvcaroša i jedine sigurne ekipe u trećem kolu, šampiona Kipra Apolona iz Limasola.

Ako prođu u četvrto kolo, a i svi favoriti opet opravdaju očekivanja, Zvezda može snage odmeriti sa Viktorijom iz Plzenja, Karabagom, Malmeom ili Trabzonom.

Ukoliko Zvezda uspe da se plasira u Ligu šampiona, njoj je zagarontovan četvrti šešir u grupnoj fazi, međutim, ukoliko Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb ostanu bez plasmana u grupu Ligu šampiona, Zvezda će "upasti" u treći šešir, što znači da će u svojoj grupi imati i jednog "lakšeg" protivnika.

Podsetimo, Zvezdu još očekuje u finale Kupa Srbije, sa Partizanom u četvrtak. Onda sledi kraći odmor, pa početak priprema, već oko 10. juna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike