Morali smo da pucamo, njih je bilo 100-tinak, a 16 policajaca! Oglasila se hrvatska policija posle brutalne tuče sa Torcidom

22.05.2022

12:46

0

Autor: 24sedam

Do haosa je došlo posle derbija Dinama i Hajduka

Morali smo da pucamo, njih je bilo 100-tinak, a 16 policajaca! Oglasila se hrvatska policija posle brutalne tuče sa Torcidom
Untitled - Copyright Printscreen/Twitter/HooligansTV

Povodom velikih incidenata u Hrvatskoj, odnosno tuče policije i navijača Hajduka na autoputu, održana je i vanredna konferencija tamošnje policije.

Javnosti su se obratili Damir Barić, zamenik glavnog direktora policije za opštu sigurnost, Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke, Davor Posilović, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke kao i Dražen Diklić, zamenik Županijskog državnog tužioca u Velikoj Gorici.

Na samom početku o incidentima posle utakmice Dinama i Hajduka, na autoputu između Zagreba i Karlovca govorio je Barić.

- Policija je postupala u cilju uspostavljanja javnog reda i mira i života osoba koje su bile na benzinskoj pumpi. To je bila utakmica visokog rizika i tada postupamo vrlo oprezno - kazao je Barić i dodao da su navijačima Hajduka, popularnoj Torcidi objasnili pod kojim uslovima mogu da uđu na stadion sa transparentom.

- Policija ne snosi odgovornost na to da li može da se unese transparent na stadion ili ne. Trasa do Splita je bila osigurana i nije bilo povoda da se nešto ovako desi. Kad su kola došla do Desinca zaustavili su se i blokirali su saobraćaj i naglo istrčali pa i krenuli u napad na policiju koja je bila na benzinskoj pumpi.

Bilo je 16 policajaca, a njih je bilo stotinu. Izvršili su napad raznim predmetima bocama, lancima, stolicama, aparatima za gašenje požara. Upozoreni su, ali nisu poslušali.

Policija je upotrebila pendreke, ali ni to nije pomoglo pa su ispalili nekoliko hitaca u cilju pomoći i toga se da zaustavi napad. Navijači su se povukli i to nam je dalo prostora da se uspostavi javni red i mir - objasnio je Barić, a preneo portal 24sata.

Zatim je pričao i Posilović i dodao da je uhapšena 21 osoba.

- Imali smo privedenu 21 osobu, od čega je 20 domaćih, a jedan gostujući navijač. Osam osoba je dovedeno na prekršajni sud, a pušteni su nakon obrade i prekršajnih naloga.

Takođe je naveo da je policija bila prisiljena da puca u cilju pomoći i zastrašivanja. Dva navijača su povređena vatrenim oružjem. Jedan je zadobio teške telesne ozljede, dok je drugi samo okrznut.

- Tri službenika su ispalila nekoliko hitaca. Jedan je navijač pogođen u potkolenicu, a drugi je povredu dobio u visini rebara - kazao je između ostalog Posilović i naveo da je povređeno 35 osoba, od toga 15 navijača i 20 policajaca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike