Hrvati po navici – ustaški pir na tribinama na proslavi Dinamove titule!

15.05.2022

20:09

0

Autor: 24sedam

Skandal na gostovanju Zagrepčana u Šibeniku

Hrvati po navici – ustaški pir na tribinama na proslavi Dinamove titule!
Navijači zagrebačkog Dinama - Copyright Profimedia

Zagrebački Dinamo odbranio je naslov prvaka, ali Hrvati večeras najmanje o tome pišu. Huligani su ponovo zasenili sportiste, a ustaški pir navijača „modrih“ i Šibenika zgrozio je tamnošnju javnost.

Mediji u „lepoj njihovoj“ kao da ne mogu da veruju čemu su svedočili u pretposlednjem kolu HNL. Dinamo je stigao u Šibenik i golovima Tolića i Bockaja osigurao 16. titulu u poslednjih 17 godina, ali učinak na terenu ostao je u potpunoj senci huliganskog ispada koji su zajedničkim snagama veličali ustaštvo i zloglasnu NDH.

- Nakon 20-ak minuta relativno normalnog navijanja, uz tek poneku uvredu najvećim rivalima (navijačima Hajduka iz Splita), kakva je uobičajena za tribine, Bed blu bojsi i Funcuti su zajedničkim snagama počeli ustašovati.

Prvo je jedna tribina vikala "Za dom", a druga odgovarala "spremni!", a onda se s tribina čulo i "O Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država" u slavu zločinačke NDH.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli Bed blu bojsi, na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno šta je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pesme Ive Fabijana 'Proleće u Blajburgu' (mestu gde su stradale mnoge ustaše na kraju Drugog svetskog rata) - piše hrvatski "Indeks". 

Za pojačani utisak potrudili su se navijači Šibenika, koji tradicionalno neguju dobre odnose sa Bed blu bojsima. Naime, oni su uoči meča u jednom od lokalnih kafića pre utakmice istakli zastavu Ukrajine i zaštitni znak zloglasnog bataljona "Azov".

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike