Partizanov klinac pojačava Fenerbahče, a crno-belima ni cent od transfera ne ide na račun?

14.05.2022

14:31

0

Ensar Brahić postao odmah hit u Turskoj, svi ga traže po internetu

Partizanov klinac pojačava Fenerbahče, a crno-belima ni cent od transfera ne ide na račun?
FK Partizan, printscreen Instagram

Talentovani napadač omladinskog tima Partizana na pozajmici u Teleoptiku, Ensar Brahić u narednih 48 sati proćiće medicinske preglede u Istanbulu, nakon čega će staviti potpis na ugovor sa turskim gigantom Fenebahčeom.

Mediji u Turskoj izveštavaju da Brahićev iznenadni prelazak u Fener neće ništa koštati njihov klub, jer mladi fudbaler nije ni imao ugovor sa Partizanom. To je samo delimično tačno, jer ovaj podatak neće osloboditi Turke od plaćanja trening kompenzacije, iako će njena vrednost biti simbolična - 30.000 evra po sezoni provedenoj u klubu.

Preciznosti radi, najveći deo ovog novca, ukupno 90.000 evra mogao bi da ode u kasu Teleoptika ako između dva kluba nije regulisano pitanje obeštećenje u slučaju Brahićevog odlaska. Partizan neće dobiti ni dinara samo u slučaju da je igrač prekinuo ugovor zbog neizvrašavanja obaveza od strane kluba, što, takođe, ne treba odbaciti kao mogućnost ako se ima u vidu trenutno finanijsko stanje crno-belih.

FK Partizan, printscreen Instagram
Ensar Brahić

 

Inače, prve vesti o Brahićevom dolasku u Fenebahče, odmah su pokrenule armiju vernih navijača da se preko interneta informišu o pojačanju. Najviše su se u pretraživačima traćili odgovori na sledeća pitanja:

Ko je Ensar Brahić, koliko godina, odakle je, koliko je visok Ensar Brahić, koja je pozicija Ensara Brahića i za koji tim igra Ensar Brahić?

Ensar Brahić je došao u Partizan iz Novog Pazara zajedno sa Samedom Baždarom. Zbog gužve na pozciji špiceva, prosleđen je odmah u kadetski tim Teleoptika kod trenera Milana Stojanoskog, dok su prednost dobili Baždar i Bogdan Veljić.

Tako je ostalo do omladinskih dana, iako je Baždar pomaknut u prvi tim, pa je najtačnije reći da Brahić najmanje utakmica ima u crno-belom dresu i da je on samo ugovorom izašao iz Partizana.

BONUS VIDEO:

Arena

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi