Preokret u slučaju mladog golmana Zvezde, javio se advokat: Nije pretučen, on je taj koji je tukao! (VIDEO)

08.05.2022

14:15

0

Autor: 24sedam

Snimci sa kamera koji su dostavljeni našoj redakciji pokazuju šta se dešavalo u noći između 3. i 4. maja

Preokret u slučaju mladog golmana Zvezde, javio se advokat: Nije pretučen, on je taj koji je tukao! (VIDEO)
tuča1 - Copyright Printscreen

Slučaj mladog golmana Crvene zvezde Stefana Marinkovića (17) uznemirio je celokupnu javnost.

Tinejdžer je, kako je javljeno, pretučen na proslavi rođendana u jednom restoranu u Beogradu, a kasnije je stiglo objašnjenje da je do sukoba došlo jer je branio svoju sestru.

Pojedini mediji, među kojima nije portal 24sedam preneli su da je Stefan spašavao rođaku od silovanja. Mi smo se vodili kodeksom novinarstva i objavili samo izjave koje smo dobili, kao i vest o tome da je došlo do incidenta.

U istom smeru nastavljamo i objavljujemo odgovor na vest i snimke koje je našoj redakciji dostavila advokatska kuća Jeremić Grković.

- Imajući u vidu da se "incident" dogodio u restoranu u kojem moj klijent obnavlja svoju delatnost, kao i ozbiljnost optužbi, odnosno opis samog događaja i štetu koje ovakve vesti mogu da nanesu reputaciji koju je moju klijent brižljivo gradio, pokušaćemo da objasnimo šta se tačno dogodilo sporne noći i sve to potkrepimo snimcima koji dokazuju istinitost naših tvrdnji - počinje saopštenje advokat Vladimir Grković, pa nastavlja:

- Incident se dogodio u noći između 3. i 4. maja, na proslavi rođendana u restoranu "Stadion", koji se nalazi u Zaplanjskoj 32. Na tu proslavu su, između ostalih, došli i maloletni Stefan Marinković sa njegovom sestrom od tetke.

- Na prvom mestu želimo da istaknemo da se na pomenutoj proslavi nije dogodio nikakav pokušaj silovanja. U medijima se provlači priča da je sestra Stefana Marinkovića bila zaključana u prostoriji sa tri muškarca kada je isti provalio u prostoriju kako bi je oslobodio. Iz snimka broj 1, koji Vam u prilogu dostavljamo, jasno se vidi Stefanova sestra kako dobrovoljno sa jednim maloletnim muškim licem ulazi u prostoriju koja služi za odlaganje poklona sa proslave u 23.11 časova.

- Na snimku broj 2 i snimku broj 3 može se videti da pomenuta maloletnica sa istim maloletnim licem, opet dobrovoljno, ulazi u lift u 23.22 časova. Dakle, nema ni govora o prinudnom zadržavanju u zatvorenoj prostoriji. Na snimku 3 može se videti i da pomenutu maloletnu devojku niko nije, protiv njene volje, odveo bilo gde. Na snimku broj 4 vidi se Stefan kako svoju sestru, takođe dobrovoljno, dovodi do gore pomenute prostorije i isti odmah potom napušta. Sve se ovo događa u 00.14.

Law office Jeremić-Grković
 

Advokat predstavlja i događaje koji slede sa tačnom satnicom:

- Na snimku broj 5 vidi se opet Stefan kako, vidno pijan, zajedno sa sestrom napušta prostoriju i 00.24 časova. Snimak broj 6 prikazuje kako Stefan Marinković prilazi prostoriji sa nama nepoznatim licem, sa kaišem koji je obmotao oko ruke. Ovde je bitno napomenuti dve stvari: prvu, da Stefan u tom trenutku upotrebom sile ruši vrata i nasilno ulazi u prostoriju i drugo, da u tom momentu njegova sestra nije u prostoriji. (na 01.49 snimka vide se kako Stefanova sestra ulazi u pomenut prostoriju). Dakle, nisu "nepoznati huligani" njega tukli kaišem po licu i telu kako se predstavlja u medijima već je isti imao nameru da upotrebi kaiš kako bi drugim licima naneo povrede (što se i dogodilo nedugo potom). Sve ovo se događa u 00.29.

Šesti i sedmi snimak otkrivaju šta se dalje događalo u noći incidenta.

- Nakon toga, Stefan Marinković i njegova sestra su zamoljeni da napuste objekat u kojem se odvija proslava što će oni, doduše nevoljno i uz mnogo problema, i učiniti. U prilogu se nalazi snimak broj 7 iz lifta koji pokazuje Stefana u očigledno pijanom stanju kako viče na ljude koji se sa njim nalaze i liftu i kako iste počinje, nogama i prethodno skinutim kaišem, da udara po grudima i leđima, očigledno ne želeći da napusti restoran. Ovo se dešava u 00.30
Na snimku broj 8 (snimak sa druge kamere) jasno se vidi kako Stefan gura svoju sestru iz lifta nakon čega ona pada na pod a on nastavlja da kaišem i nogama udara maloletna lica koja usled toga zadobijaju telesne povrede čiji će se stepen naknadno utvrditi. Bitno je napomenuti da Stefana niko od gostiju i zaposlenih nije niti jednog momenta udario, što se iz priloženih snimaka može i videti.

Law office Jeremić-Grković
 

U zaključku advokat navodi da se iz svega priloženog "jasno vidi da je maloletni Stefan Marinković, želeći da opravda svoje delinkventsko ponašanje, u javnosti stvorio lažnu sliku i sebe predstavio kao žrtvu huliganizma i nedoličnog ponašanja.

- Moj klijent apsolutno osuđuje bilo kakav vid nasilja, naročito and maloletnicima, i to je još jedan od razloga zbog čega se na ovaj način oglašava. U objektima koji su u njegovom vlasništvu neće biti tolerisano nasilničko ponašanje, narušavanje fizičkog integriteta gostiju i uništavanje imovine i iz tih razloga ćemo zbog ovog nemilog događaja potražiti sudsku zaštitu - zaključuje se u dopisu advokata koji smo dobili.

I to je zapravo pravo rešenje. Na istražnim i sudskim organima je da ustanove šta se tačno dogodilo u noći između 3. i 4. maja i da krivce adekvatno kazne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike