Zvezdina neosvojiva tvrđava, pet godina bez poraza kod kuće! Ide napad na rekord Reala

30.04.2022

11:53

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli vezali 92 utakmice u kojima su osvajali bodove na stadionu Rajko Mitić

Zvezdina neosvojiva tvrđava, pet godina bez poraza kod kuće! Ide napad na rekord Reala
cz-cuka-112 - Copyright MN Press

Bio je 30. april 2017. godine kada su fudbaleri Crvene zvezde u prvenstvenoj utakmici savladali Vojvodinu sa 2:0 na stadionu Rajko Mitić.

Tačno pet godina je prošlo od tog duela koji je bio početak sjajne serije od 92 utakmice crveno-belih bez poraza na svom stadionu.

Zaista impresivan niz usledio je nakon što su crveno-beli 17. aprila 2017. godine na svom stadionu izgubili večiti derbi od Partizana sa 3:1.

Gol Gelora Kange u 82. minutu sa bele tačke upisan je kao "začetnik" ove sjajne serije, a osam minuta kasnije mrežu Novosađana je zatresao i Srđan Plavšić i zacementirao trijumf Zvezde.

 

 

Crveno-beli su od tada osvojili četiri titule prvaka Srbije, sve drže u svojim rukama i u ovosezonskoj trci, pa je realno da ih bude i pet. Trebaće im, najverovatnije, za to pobede u svim preostalim utakmicama, pa i u još dve na svom stadionu. Najpre 7. maja prtovi Radničkog, a onda i dve nedelje kasnije protiv Voždovca.

Iz ugla rekorda, biće to 94. meč bez poraza kod kuće i nedostajaće samo dva za rušenje rekorda iz perioda od 1998. do 2004.

A onda će sve biti spremno za "juriš" na rekord madridskog Reala, koji na Santjago Bernabeu nije poražen 121 put zaredom.

U proteklih pet godina Zvezda je na pomenute 92 utakmice ostvarila 84 pobede uz osam remija i gol razliku 253:36. Čak 57 puta su sačuvali mrežu, a više od dva gola nije im dao nijedan klub za to vreme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike