Šta misli Navratilova o Novakovom formiranju Asocijacije tenisera

03.11.2020

08:09 >> 08:12

0

Autor: Milan Nastić

Na meti bivše šampionke

Šta misli Navratilova o Novakovom formiranju Asocijacije tenisera
Copyright Tanjug/ (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Legendarna igračica Martina Navratilova optužila je Novaka Đokovića da želi da podeli tenis u najgore moguće vreme formiranjem nezavisne Asocijaciju tenisera, napominjući da se sada ceo svet bori sa koronavirusom.

Najbolji teniser današnjice je u avgustu je zajedno sa Vasekom Pospišlom napravio novu organiazciju, koja je pandam onu koju ima i ATP.

Srpski igrač smatra da stara Asocijacija tenisera ne vodi brigu o svim igračima, i da pod hitno to treba da se promeni, jer većine igrača koji su slabije rangirani ne mogu da žive od tenisa.

– U ovom trenutku to što radi Novak nije korisna stvar. Sigurno neće podići tenis na viši nivo. Smatram da u doba korone treba da se svi ujedinimo i pokušamo da nađemo rešenje kako organizovati turnire, a pritom da se igrači ne zaraze. To je prioritet – kazala je Navratilova.

Mnogi stručnjaci veruju da će borbu dalje voditi Srbin i Španac, ali ima jedan čovek koji se sa tim ne slaže.

Bivša šampionka ipak, može da razume Novaka, ali se ne slaže sa njegovom idejom.

– On smatra da radi dobru stvar i to razumem, bez obzira na to što se ja ne slažem sa tim, ali to je Novakov izbor. Mislim da formiranje te Asocijacije, nije pomoglo ništa tenisu. Ne treba ići samo jednom trakom, već treba gledati to malo šire. To pričam sa logične strane, kada si šampion, celu tu energiju treba da usresrediš ka tom cilju – zaključila je Navratilova.

Takvi komentari nisu potrebni. Čak i ako tako mislite, smatram da nije primerno da se daju takve izjave na konferenciji za štampu posle poraza

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike