Marko Nikolić za Arenu: Zadovoljni s dva boda, uživam u Ligi šampiona

04.11.2020 | 22:50 >> 08:52

Autor: J. T.

Trener Lokomotive izneo utiske posle prve tri utakmice u elitnom takmičenju

Copyright Profimedia

Debitant u Ligi šampiona i jedini srpski trener ove sezone u elitnom takmičenju, Marko Nikolić, u prva tri kola beleži odlične rezultate sa moskovskom Lokomotivom.

Imajući u vidu da se ruskom klubu daju najmanje šanse u konkurenciji sa Bajern Minhenom, Atletiko Madridom i Salcburgom, dva boda se mogu okarakterisati kao odličan učinak.

Potvrđuje to i Nikolić, koji u razgovoru za TV Arena Sport kaže da su njegovi poslodavci zadovoljni brojem bodova i nastupima u Evropi.

-Nerešeno 2:2 u Austriji, pa onda uprkos porazu jako dobra utakmica sa Bajernom i večeras opet bod. Živi smo i idemo dalje – konstatuje Nikolić.

Imali su domaćini dosta sreće u utorak uveče, jer je Atletiko bio mnogo ofanzivniji i propustio više šansi.

-Fudbal je čudna igra. Protiv Bajerna smo imali više šansi i šuteva, a vratili se kući sa nula bodova. Danas je bilo malo više sreće, više smo trpeli i bili defanzivno organizovani, ali bod posle večerašnjih raspleta može biti jako važan.

Upitan da li su utakmice protiv Bajerna i Atletika bili najveći izazovi u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Nikolić je bio jasan.

-Bez dileme. Liga šampiona je najveće i najbolje fudbalsko takmičenje u Evropi. Bilo je i ranije “strašnih” utakmica sa Partizanom protiv Totenhema, sa Videotonom protiv Čelsija, ali ipak je ovo Liga šampiona i uživam, ako uopšte može da se uživa u ovom kovid stanju.

Pošto je susret sa Madriđanima završen bez pobednika, voditelj je pitao Nikolića da li je bolji trener od čuvenog Dijega Simeonea.

-Ne može to da se kaže. Fudbal je splet raznih okolnosti. Ako mene pitate, više smo zaslužili da pobedimo Bajern. Večeras nismo bili toliko dobri, ali da se porede Simeone i Nikolić po rezultatima, to je još daleko.

Preneo je i svoje utiske o poznatom Argentincu.

-Pričali smo u pres zoni. Energičan je tip, nasmejan i simpatičan, istrčao je sa terena posle utakmice. Imao sam i srdačan susret sa Stefanom Savićem i mojim bivšim igračem Ivanom Šaponjićem, ali i sa Janom Oblakom – ispričao je Nikolić i istakao da je jako teško baviti se trenerskim poslom u vreme pandemije korona virusa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam