Lalatovićev Radnički ne staje! Kragujevčani Vojvodini ugrozili mesto u plej-ofu Superlige!

02.04.2022

14:27

0

Autor: 24sedam

Na „Čika Dači“ viđeno pet golova

Lalatovićev Radnički ne staje! Kragujevčani Vojvodini ugrozili mesto u plej-ofu Superlige!
20220220ivPartizanRadnickiKg15 - Copyright MN Press

Pet golova je ovog subotnjeg popodneva viđeno na „Čika Dači“, a bez problema je još neka lopta mogla da završi, pre svega u mreži Radničkog, koji je surovo kažnjavao sve greške Vojvodine i na kraju slavio 3:2 (2:0).

Angažovanje Nenada Lalaltovića očigledno je bio pun pogodak rukovostva Kragujevčana, jer su „đavoli“ uspešno pobegli iz zone ispadanja, pošto su neporaženi u poslednjih šest utakmica (četiri pobede i dva remija). S druge strane, Novosađani su ušli u crnu seriju kojoj nema kraja. Ni promena trenera nije na „Karađorđe“ donela preko potrebni mir, pa su šestim uzastopnim porazom „lale“ ugrozile i mesto u plej-ofu Superlige.

Domaći su posle nešto više od pola sata igre već imali velikih 2:0, ali je pravo čudo kako Vojvodina u tom periodu nije barem jednu loptu smestila u mrežu Kragujevčana. Radnički je u vođstvo doveo Vidović u 6. minutu, da bi Mirić u 33. duplirao prednost Lalatovićevog tima.

Pobednik je u Kragujevcu bio rešen na isteku sata igre. Igrao se 61. minut, kada je za domaćina dosuđen kazneni udarac, posle intervencije iz VAR sobe i gledanja snimka. Rockov je odbranio penal Nemanji Tomiću, ali je glavni arbitar ponovio izvođenje najstrože kazne, pa je nekadašnji fudbaler Partizana iz drugog pokušaja bio znatno precizniji. 

Do kraja meča "lale" su uspele samo da ublaže poraz. Najpre je Matić u 76. minutu kaznio grešku i ispuštanje lopte Lukića, da bi u nadoknadi vremena Zukić sa bele tačke postavio konačan rezultat.

SUPERLIGA SRBIJE - rezultati

Radnički Kragujevac - Vojvodina 3:2 (2:0)
Radnički Niš - Crvena zvezda 16.15
Metalac - Spartak Subotica 18.30

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike