Čudo se nije dogodilo, Zvezda završila evropsku priču (VIDEO)

17.03.2022

19:49

0

U prvom susretu bilo je 3:0 za Rendžers

Čudo se nije dogodilo, Zvezda završila evropsku priču (VIDEO)
cz-rendzers-24 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu stigli do iznenađenja u revanšu Lige Evrope. Nakon 3:0 u Glazgovu, ekipa Rendžersa je na stadionu "Rajko Mitić" poražena sa 2:1. Puleni Dejana Stankovića su pokazali i želje i znanje, ali je nedostajalo sreće i u ovom susretu, kao i pre sedam dana.

Mnogo promašaja domaćih igrača koštali su ih, možda ne prolaza, koliko trijumfa u ovom susretu, pred punim stadionom. Mirko Ivanić je doneo prednost, već u 10. minutu, dok je Kent pogodio za izjednačenje u 56. te Zvezdi uništio nadu o četvrtfinalu.

Počeo je Dejan Stanković najofanzivnije što je mogao, sa Milanom Pavkovim i Ohijem Omoijuanfoom, ali nisu bili napadači ti koji su doneli radost već u desetom minute. Bio je to Mirko Ivanić, koji je posle gužve u kaznenom prostoru ubacio loptu u mrežu Škota za erupciju na prepunom “Rajku Mitiću”. A asistenciju je upisao Gelor Kanga, za savršen početak. Jer je Zvezdi često veliki problem bio upravo to čekanje na gol.

Nošena hukom sa tribina i činjenicom da i dalje mora da juri rezultat, Zvezda je nastavila sa napadima ka golu “policajaca” na kojem je opet bio veteran Mekgregor. Pokušavali su Ivanić, Ohi i Pavkov, a u 35. minutu, posle centaršuta Kataija lopta je “skinuta” sa glave Pavkova. Ali treba spomenuti i opasan pokušaj Morelosa, u 23. minutu, koji je poslao loptu kroz noge Dragoviću. Ipak je lopta prošla pored gola Borjana.

Zatim je malo, na kratko opao tempo, da bi crveno-beli agresivnije krenuli kako se poluvreme bližilo kraju. U tim trenucima, Kalvin Basi je “promešao” odbranu Zvezde, ali srećom nije bilo promene rezultata. A onda, u samoj završnici poluvremena, Kristijano Pičini je prošao po desnoj strani, šutirao dalji ugao, ali je Mekgregor paradom sprečio 2:0 za Zvezdu. To je ujedno bio i kraj poluvremena.

Bila je Zvezda blizu drugog gola i na startu drugog poluvremena. Gomilale su se prilike domaćih, a onda je usledila i kazna rivala.

Kent je povukao po levoj strani, a Pičini, koji se žalio na povredu i u prvom poluvremenu, nije mogao da isprati napadača škotske ekipe. Borjan je već bio na travi, ali je onda lopta i zakačila Dragovića, te je Rendžers izjednačio, 1:1.

Nešto mirniji deo meča, a onda niz novih prilika domaćina. Međutim, ni u nastavku nije bilo sreće za beogradski sastav. Ni Katai ni Pavkov nisu uspeli da vrate prednost i nadu timu Dejana Stankovića, kao ni mladi Motika.

Do kraja meča, Rendžers je imao samo jednu konkretniju priliku, a crveno-beli su u finišu iskoristili gužvu u jedanaestercu rivala, pa je Ben iz penala doneo utešnu pobedu Zvezdi, 2:1.

Uživo blog

Drugo poluvreme:

96. minut - Kraj, Zvezda - Rendžers 2:1

93. minut - Penal za Zvezdu! Ben je prevario Mekgregora, 2:1

90. minut - Poslednji pokušaji crveno-belih

84. minut - Prva konkretnija prilika Rendžersa u nastavku, ali je šut Rufa, Borjan iznacio u korner

82. minut - Žuti karton za Kataija, u žaru borbe da se dokopa lopte, faulirao je defanzivca Rendžersa

75. minut - Priliku je imao i novajlija na terenu, mladi Nemanja Motika, potom je centrirao i Eraković, ali je Milan Pavkov bio daleko.

70. minut - Katai je previše kombinovao, niz sjajnih driblinga, pa centaršut, a pokušaj Gajića je završio još jednom u rukama Mekgregora. Na tribinama je zvanično i nešto više od 47.000 navijača, nema sumnje, sjajna predstava na Marakani

67. minut - Mekgregor je heroj Rendžersa! Šutirao je Kanga, pa je na odbijenu loptu natrčao Ben, a refleksna odbrana iskusnog golmana otklonila je sumnju i smirila napad Zvezde

64. minut - Mirniji tok meča, a onda novi napad Ivanića. Lopta je prošla tik pored stative

56. minut - Pičini nije mogao da isprati Kenta u odbrani, pa su Škoti prilično lako stigli do izjednačenja. Borjan je već bio na travi, ali je lopta "kačila" Dragovića, 1:1

54. minut - Igra se na polovini rivala, ali koliko crveno-beli prete, toliko je Mekgregor siguran

49. minut - Ohi je krenuo ka golu rivala, u odlučujućim trenucima je uputiop loptu ka Pavkovu, ali nedovoljno precizno. Golman je bio gotovo savladao, ali je mreža ostala mirna

48. minut - Pritisak Zvezde od prve sekunde nastavka, ali i odbrana rivala je na nivou

46. minut - Kreće nastavak

Prvo poluvreme:

45. minut - Sjajan šut Pičinija, ali još jedna intervencija Mekgregora. Mogao je Italijan da asistira Ivaniću, ali je rešio da sam okonča akciju

42. minut - Pokušavaju domaćini, ali je odbrana Rendžersa mnogo sigurnije reaguje

35. minut - Sjajna reakcija odbrane gostiju. Napadala je Zvezda po boku, a potom je Katai tražio Pavkova, ali je brža bila odbrana

32. minut - Nešto mirniji period meča. Van igre je Dragović, doktori ukazuju pomoć defanzivcu crveno-belih

23. minut - Zvezda je znatno bolji i konkretniji rival, ali preti i Rendžers preko Morelosa. Bilo je jako blizu, a onda kontra crveno-belih, ali Pavkov nije najbolje zahvatio loptu, te je iako sam pred golmanom, šutirao pored stative. Ubrzo je fudbaler Zvezde završio na travi, ali nije bilo reči o ozbiljnoj povredi

19. minut - Prvi napad gostiju, još od uvodnih minuta, ali odbrana reaguje na pravi način

16. minut - Žuti karton za Dejana Stanković, razmenio je nekoliko reči sa sudijom

13. minut - Blizu su crveno-beli i do drugog pogotka! Ali, ovog puta, golman je vrhovima prstiju zaustavio šut

10. minut - I evo prednosti Zvezde! Mirko Ivanić je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, za 1:0. U ulozi asistenta našao se Kanga

9. minut - Evo i napada Kataija po krilu, ali je centaršut završio u autu

7. minut - Ivanić je povukao kontru i prvi napad koji obećava. Iako nisu ni uputili šut, zakazala je završnica, Zvezda preti. 

4. minut - Ofanziva gostiju, ali Borjan još uvek nije imao posla. jedna greška u odbrani crveno-belih, uplašila je navijače, ali šut pravo u ruke kapitena Zvezde

1. minut - Krenula je utakmica. Prvi napad imaju gosti, a Zvezda brani polovinu kod severne tribine

Sastav Crvene zvezde: Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai - Pavkov i Ohi

Sastav Rendžersa: Megregor - Tavernije, Goldson, Balogun, Bejsi - Džek, Kamara, Lundstram - Aribo, Kent i Morelos.

Meč sudi Ištvan Kovač iz Rumunije.

 

Klupe:

Zvezda: Popović, Gajić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Ben, N. Stanković, Radulović, Srnić i Gobeljić

Rendžers: Mekori, Meklafin, Dijalo, Remzi, Sends, Rajt, Ruf, Sakala, Barišić, Afrild, King i Lauri.

Malo pred početak utakmice Crvene zvezde i Rendžersa krenuli su gostujući navijači sa pevanjem, ali su vrlo brzo preklopljeni zvižducima.

Pola sata pre početka, stadion je već solidno popunjen, te je jasno da će biti pun.

U okolini stadiona, već se okupljaju navijači, te postoji izvesna gužva, ali je za sada sve u mirnoj i pozitivnoj navijačkoj atmosferi.

Sat vremena pre meča, koji može biti istorijski za crveno-bele, stadion se polako puni,

U međuvremenu, gostujući navijači su stigli i okupili se u centru grada. Kako su kazali za 24sedam, na Marakani će ih biti oko 2.500, a prognozirali su i rezultat. Dok je jedan naveo da će biti remi, 1:1, drugi navodi da će Rendžers duplirati pobedu, 6:0.

Oko 17 sati, naš reporter je u gradu zatekao mirnu situaciju. Naime, na prometnoj Slaviji, nije bilo gužve.

Na Tviter nalogu, Škoti su pre utakmice objavili da će meč sa Zvezdom početi minutom ćutanja.

- U znak sećanja na bivšeg predsednika Crvene zvezde biće odslužen minut ćutanja pre početka utakmice.

 

 

Uoči utakmice, trener Zvezde, Dejan Stanković je istakao da jedan postignut pogodak u Beogradu menja sve.

- Mišljenje nisam promenio od utakmice u Glazgovu. Zvezda je odigrala jednu dobru utakmicu, ali smo pogrešili kod defanzivnih prekida. U polju je bio egal. Rekao sam i tada, ako smo zaslužili da izgubimo, da, ali da smo trebali da se vratimo sa jednim postignutim golom, jesmo. Igra se sada u Beogradu, znamo šta to znači. Jedan postignut gol menja sve, videćemo kako će igrati Rendžers pod pritiskom - istakao je Stanković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike