Otkriveno šta je Japanku Osaku slomilo u Indijan Velsu! Plakala je i tražila mikrofon, a onda joj se igra raspala protiv Ruskinje

13.03.2022

08:46

0

Autor: 24sedam

Nekada najbolja igračica sveta nije još dovoljno jaka da se bori sa svim pritiscima

Otkriveno šta je Japanku Osaku slomilo u Indijan Velsu! Plakala je i tražila mikrofon, a onda joj se igra raspala protiv Ruskinje
osaka2 - Copyright Tanjug/AP

Japanka Naomi Osaka još jednom je demonstrirala preosetljivost na spoljne faktore. Ona je napustila Indijan Vels poražena od Veronike Kudermetove u drugom kolu rezultatom 6:0, 6:4, a sunovrat u igri usledio je nakon uvrede koja je došla od jednog navijača sa tribina.

 

 

Žena kojoj još nije otkriven indetitet uzviknula je uvredu koja je do te mere uznemirila Japanku da je ona prvo razgovarala sa sudijom, da bi se posle toga rasplakala i gotovo bez otpora izgubila prvi set. Sve se to dogodilo dok je čekala servis svoje protivnice, pa je čak od sudije zahtevala da dobije mikrofon i direktno se obrati publici usred meča.

Tanjug/AP
 

Na kraju je ipak dobila priliku da kaže šta misli o incidentu:

- Iskrena da budem, osećam se kao da sam ranije bila vređana, nije mi to baš smetalo. Ali gledala sam snimak Venus i Serene Vilijams kako su prolazile na sličan način ovde. Ako nikada niste gledali, trebalo bi - rekla je Osaka.

Problem sestara Vilijams na Indijan Velsu dogodio se 2001. godine u finalu protiv Kim Klajsters. Samo dan pre toga Venus i Serena nisu odigrale svoje polufinale, jer se starija sestra povukla zbog povrede.

Publika nije mogla da razume taj potez na ispravan način. Verovali su da je to kalkulisanje kako bi sestra sa većim šansama protiv Belgijanke dočekala odmorna meč sa trofej, pa su Vilijams u finalu dočekali sa negodavanjem, a tako su i svaki njen potez na terenu dočekali. Zbog toga su sestre devet godina bojkotovali dolazak na Indijan Vels.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike