Ukrajina „briše“ svoju legendu zbog Rusije! Svi uspesi Timoščuka treba da budu zaboravljeni!

09.03.2022

12:39

0

Timoščuk je jedan od najboljih ukrajinskih fudbalera svih vremena i rekorder sa 144 nastupa sa reprezentacijom

Ukrajina „briše“ svoju legendu zbog Rusije! Svi uspesi Timoščuka treba da budu zaboravljeni!
AP89561560385 - Copyright AP photo

Legendarni fudbaler Ukrajine, Anatolij Timoščuk, mogao bi biti izbrisan iz istorije svoje zemlje, jer je u trenucima velikih nemira između Ukrajine i Rusije, odlučio da ostane da radi u Zenitu.

Etički komitet Fudbalskog saveza Ukrajine je najavio da će rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Ukrajine, biti izbrisan iz istorije ukrajinskog fudbala.

Timoščuk je jedan od najboljih ukrajinskih fudbalera svih vremena i rekorder sa 144 nastupa sa reprezentacijom, zbog čega je stekao i status legende.

 

 

Međutim, sve će to biti poništeno, jer se u teškim danima po svoju državu, odlučio da ostane u Zenitu iz Sankt Peterburga gde je zaposlen kao pomoćni trener.

Etički komitet Fudbalskog saveza Ukrajine je otvorio istragu s namerom da Timoščuka izbriše iz istorije i ukine mu trenersku licencu.

Za „brisanje iz istorije“ založio se čak i aktivni fudbaler Ruslan Malinovski.

- Ne znam zašto nije govorio o ratu, čudno je, mislim da to nije u redu, ali je sigurno da on neće nikada više biti legenda ukrajinskog fudbala. Svi njegovi uspesi treba da budu zaboravljeni - naveo je Malinovski.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike