Bio sam prvo Partizanov navijač, pa igrač i na kraju trener! Ja sam moje snove ostvario! Jokanović ispričao svoj fudbalski put

02.03.2022

14:38

0

Autor: 24sedam

Jedan od najboljih srpskih trenera već 20 godina živi u Španiji

Bio sam prvo Partizanov navijač, pa igrač i na kraju trener! Ja sam moje snove ostvario! Jokanović ispričao svoj fudbalski put
Slaviša Jokanović - Copyright Profimedia

Srpski trener Slaviša Jokanović ovog vikenda privukao je pažnju španskih medija zbog njegovog dolaska na stadiona " Karles Tartiere" u Ovijedu, gde je svojevremeno dve godine proveo igrajući pod komandom legendarnog Radomira Antića.

Odatle je kasnije prešao u Tenerife, pa u Deportivo sa kojim je osvojio titulu, a zatim je dve sezone odigrao u Čelsiju. Već 20 godina živi u Španiji, mada najsvetlije trenerske trenutke doživljava u Engleskoj, gde je već radio kao menadžer Votforda, Fulama i Šefild junajteda.

- Odlučio sam da posetim Ovijedo. Lepo sam se proveo. To nije bila utakmica posebno za Ovijedo, ali sam voleo da ponovo proživljavam stare trenutke. Ovijedo je bio važan tim u mojoj karijeri - rekao je Jokanović, a prenosi Marka.

Jugoslavija kao asocijacija na sukob između Rusije i Ukrajine?

- Uvek se kaže da ne treba mešati, ali to ostane samo na rečima. Nisu krivi igrači koji igraju u Rusiji ili Ukrajini. To je bila nesreća za nas, samo smo hteli da igramo fudbal.

MN Press
 

Dolazak u Španiju?

- Drugi put. Kada sam došao u Španiju, imao sam više od 200 utakmica iza sebe. Spremao sam se da budem važan igrač. U to vreme bilo je najviše tri stranca po timu, ako se ne pokažeš - letiš iz tima .

Igrač sredine terena?

- Najvažnija stvar je kakva ste ličnost. Morate da razumete igru, vi ste srce tima i igre. Morate da razumete šta se dešava na terenu.

MN Press
 

Srpski fudbal?

- Zbog raznih političkih okolnosti, desilo se da je fudbal izgubio nivo. Malo po malo se dižemo. Sledeće godine imaćemo tim koji direktno ulazi u Ligu šampiona, idemo na Svetsko prvenstvo u Katar.. Postoje znaci koji pokazuju rast.

Partizan?

- Nije mi bilo zacrtano da počnem kao trener Partizana. Bio sam navijač, potom bio igrač i završio kao trener. Bez sumnje, to je bio san koji sam ispunio. Ukazala se prilika i ja sam je uzeo zatvorenih očiju.

MN Press
 

Radomir Antić?

- Bio je bivši igrač Partizana. Imao sam veoma blizak odnos sa njim i njegovom porodicom. Trenirao me je u Ovijedu, ali smo uvek bili u kontaktu. U Madridu smo živeli veoma blizu. Imali smo hiljadu razgovora. o životu, fudbalu...

Profimedia
 

Fulam?

- Bila je to grupa igrača koja je uspela sprovede model koji nije bio tipičan za Čempionšip. Dugo smo imali loptu, model je bio zabavan za navijače. Tamo nas mnogo pamte po tome kako smo tada igrali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike