Klubovi u haosu: Ne znaju šta da rade zbog predstojećih reprezentativnih obaveza

09.11.2020

08:50 >> 13:29

0

Autor: Milan Nastić

Direktor Intera Đuzepe Marota podigao glas protiv ministra sporta Italije

Klubovi u haosu: Ne znaju šta da rade zbog predstojećih reprezentativnih obaveza
Copyright Profimedia.rs

Direktor Intera Đuzepe Marota traži od italijanskog ministra sporta Vinčenca Spadafora da objasni situaciju u vezi sa odlaskom igrača na predstojeće reprezentativne obaveze.

On takođe ističe da ne postoji jednakost, jer su neki klubovi poput Lacija, Rome, Fjorentine, Đenove i Sasuola zabranili svojim igračima da napuste klub, dok to pravili ne važi za ostale ekipe.

– Ovo stanje je totalno konfuzno i stvara nejdnakost. Zbog toga tražim da nam ministar sporta objasni kako klubovi da se postave prema predstojećim obavezama igrača u svojim selekcijama. Mislim da je apsurdno to što lokalne zdravstvene uprave imaju drugačije stavove. Od regije do regije pravila su drugačija. Zbog toga će neki klubovi biti u prednosti u odnosu na druge – poručio je Morata.

Kapiten reprezentacije Srbije, na svu sreću, ne nalazi se na listi igrača “neroazura” koji su oboleli od koronavirusa, već je objašnjenje za negovo neigramnje u duelu timova koji se nadmeću u Ligi šampiona – umor.

Direktor Intera ističe da u tom mešetarenju postoji i siva zona i da to neko obilato koristi.

– Svestan sam toga da nije ista epidemiološka situacija u svakoj regiji, ali isto tako sada je nastala i neka siva zona, u kojoj se koristi to što postoji nedostatak centralne organizacije. Ovako izgleda da svako radi šta hoće – zaključio je Morata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike