Može li još ovaj korak napred, Partizane?! Crno-beli moraju hitno da reše samo jednu stvar

25.02.2022

11:09

0

Tim Aleksandra Stanojevića nema vremena da se raduje svojim uspesima

Može li još ovaj korak napred, Partizane?! Crno-beli moraju hitno da reše samo jednu stvar
partizan4 - Copyright MN Press

Vest iz Niona u 13.00 časova pretvoriće dan nakon velike pobede i eliminacije Sparte u novi dan strepnje i razmišljanja u stilu "može li još ovaj korak napred, Partizane". Probuđen je drugačiji osećaj. Umesto da se svode računi o učinjenom kada smo već debelo zagazili u februar, došli smo do toga će navijači Partizana maštati o evropskom aprilu, jer mart im je još sinoć postao realnost.

Kako napraviti još jedan istorijski korak? Da postoji bolja organizacija odbrane prekida, pa da i Stanojević i navijači nakrive šešir. Kako crno-beli deluju sigurno u polju, "nula" ne bi bila nemoguća ni protiv najjačih ekipa u nastavku Ligi konferencije, jer realan nedostatak kvaliteta dosad je bilo moguće kompenzovati fanatičnom borbom protiv ekipa kao što su bili Soči, Santa Klara, Gent, Sparta ...

MN Press
 

Ubuduće će ta vrlina biti sve tanji oslonac zato što Roma, Ren i neki drugi timovi imaju tu rutinu kažnjavanja i sitnih greški, ali dok se dođe do popravke malih kvarova, treba brinuti zbog velikih. Prekid kod Partizana štuca od priprema u Turskoj, mada ni jesenas nije bio besprekorno dobar.

Nešto ne štima kod nabacivanja lopte sa bokova. Zašto se dešava toliko problematičnih procena i zašto do danas nisu rešeni, nije dovoljno jasno, ali Partizan je trenutno bokser sa načetim pleksusom i mora biti spreman na to da će svaki protivnički aperkat gađati najbolniju tačku.

Upravo iz prekida Sparta je jedino mogla do gola, pa su ga tako i postigli pri kraju utakmice, mada je sreća pogledala crno-bele bar u još dve slične situacije tokom meča. Ovo će biti putokaz i Zvezdi, koja je poslednji put slavila u derbiju baš posle kornera iz koga je Ivanić glavom pogodio gol sa prve stative. I dva remija u Humskoj, na neki način su prouzrokovani nesigurnim skokom odbrane. U jednom slučaju je Jojić oboranjem Katajia kod kornera skrivio penal, a u drugom je najbolji igrač crveno-belih glavom anulirao evrogol Natha.

MN Press
 

 

Međutim, loš defanzivni prekid, iako prvi spomenut, nije utisak broj jedan i ne može biti dominantan ako se pobedom 2:1 obezbedi prolaz među 16 timova u Ligi konferencije. Ako je praških 0:1 ostvareno jakim takmičarskim nastupom, što bi bio eufemizam za, narodski rečeno, igru bez trunke lepog u njoj, onda je revanš pokazao da Partizan zna i da bije i da igra dopadljiv fudbal.

Prvi gol je bila majstorija Rikarda. Dribling u levo, pa neodbranjiv udarac slabijom levicom ispod istrčalog golmana Sparte. Drugi je bio još lepši, jer je pokazao da će i protivnici morati da strepe od Partizanovih prekida.

Opet je Miloš Jojić odlično zavio sa kornera, a Rikardo kao Mitrović pogodio glavom suprotni ugao gađavši ga snažno i precizno od zemlje. Još najmanje tri puta su crno-beli bili blizu gola, ali tri kontre i izlaska oči u oči sa golmanom češkog tima nisu završeni kako treba. Raduje dobra kontra koliko i zabrinjava traljavost završnog poteza Lazara Markovića, Kvinsija Meniga ili Nikole Terzića.

Bez obzira na sve manjkavosti, ovaj tim će ostati zapamćen po borbenom stavu i više nego poštenom odnosu prema poslu, dresu i navijačima, koji su ih sinoć udostojili dolaskom u pristojnom broju, sa do pola napunjenim tribinama.

Ovaj Partizan nije lep i uzbudljiv kao onaj Ivana Golca, ali da je živ legendarni komentator Radio Beograda Jordan Ivanović bar jednom bi ga počastio sa svojim čuvenim usklikom sa Seltik parka u Glazgovu - "Bravo, Partizane, lavljeg srca"! 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike