Tadić je majstor, ali… Ajaks ispustio pobedu u Lisabonu, Junajted preživeo na „Metropolitanu“!

23.02.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Uzbudljivo veče u Ligi šampiona

Tadić je majstor, ali… Ajaks ispustio pobedu u Lisabonu, Junajted preživeo na „Metropolitanu“!
Tan2022-2-23_21272233_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Veliki je majstor Dušan Tadić, ali to Ajaksu večeras nije bilo dovoljno. Šampion Holandije je dva puta vodio u Lisabonu, ali je u prvom meču osmine finala protiv Benfike igrao nerešeno - 2:2.

Sjajan meč odigran je na "La Lužu". Tokom 90 i kusur minuta fudbaleri oba tima "preorali" su travu lisabonskog stadiona. Navijači su, posebno oni neutralni, uživali, ali teško je proceniti ko je srećniji ove srede napustio Benfikin dom.

Vodeći gol Ajaksa u 18. minutu bio je samo uvod u izuzetno uzbudljiv ostatak meča. A, tada je svoje majstorstvo pokazao kapiten Srbije i "kopljanika". Domaći su prejeftino izgubili loptu na tridesetak metara od svog gola, Mazraui je sa desne strane sjajno proigrao usamljenog Tadića, koji je uhvatio polu-volej i matirao Vlahodimosa.

Veliku priliku Benfika je imala u 25. minutu kada je Rafa Silva šutirao iskosa sa desne strane ali je Pasver intervenisao jednom rukom i uz pomoć stative loptu poslao u korner, posle kojeg je Vertongen je snažno centrirao po zemlji, a lopta se od napadača gostiju Alea odbila u gol za izjednačenje.

Već posle tri minuta napadač holandskog šampiona se iskupio za autogol. Timber je centrirao, Vertongen nespretno reagovao pa se lopta odbila od Vlahodimosa pravo na nogu Aleu koji vraća prednost svom timu, da bi u samom finišu prvog poluvremena sjajni centarfor propustio ogromnu priliku da, verovatno, osigura pobedu svom timu, promašivši prazan gol sa nekoliko metara.

Kazna za taj promašaj goste je stigla u drugoj polovini drugog poluvremena. Benfika je konstantno jurišala ka golu rivala u nastavku meča, a to joj se isplatilo u 72. minutu golom Jaremčuka. Ukrajinski napadač je prvo silovito šutirao, Pasver je odbranio, a fudbaler koji je u igru ušao desetak minuta ranije naleteo na odbijenu loptu i postavio konačan rezultat meča.

Fudbaleri madridskog Atletika su u sjajnom meču na stadionu ''Vanda Metropolitano'' remizirali sa ekipom Mančester junajteda - 1:1.

Domaći su fantastično otvorili meč i bili potpuno dominantni tokom čitavog prvog poluvremena, a do vođstva su došli već u sedmom minutu. Renan Lodi je sa levog boka poslao sjajan centaršut u protivnički šesnaesterac, gde je najbolje reagovao Žoao Feliks i glavom pogodio stativu, nakon čega se lopta odbila u mrežu.

Madriđani su priliku da krunišu dominaciju propustili u finišu prvog dela igre. Lodi je u 45. minutu ponovo sa levog boka poslao vrlo upotrebljiv centaršut na drugu stativu, gde se našao Šime Vrsaljko i glavom šutirao, ali je lopta pogodila prečku, koja je ove večeri bila veliki saveznik Junajteda.

Jer, pošto su "crveni đavoli" u u 80. minutu došli do izjednačenja posle proigravanja Bruna Fernandeša i egzekucije Entonija Elange, Antoan Grizman je, nekoliko trenutaka pošto je kročio na teren, sjajno šutirao sa desne strane, ali je mrežu De Hee još jednom sačuvao okvir gola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike