Barselona posle VAR penala izbegla poraz od Napolija, Rendžers polupao „žuti zid“!

17.02.2022

19:46

0

Autor: 24sedam

Odigrani prvi mečevi nokaut faze Lige Evrope

Barselona posle VAR penala izbegla poraz od Napolija, Rendžers polupao „žuti zid“!
Tan2022-2-17_201048591_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Derbi baraža osmine finala Lige Evrope u Barseloni izmešu domaćina i Napolija završio se bez pobednika 1:1, pa će se putnik u osminu finala odlučivati na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Meč na "Kamp Nou" započeo je navijačkim omažom Dijegu Armandu Maradoni, preminulom princu fudbala asu i Barselone i Napolija, koji je uspeo da izdrži početni nalet Katalonaca i potom dođe do vođstva.

Pošto su Pedri i Feran Tores propustili veoma obećavajuće prilike pred golom Napolitanca, gosti su ih kaznili u 29. minutuZjelinski je dobar Elmasov pas sa 12 metara poslao ka golu, Ter Štegen je odbranio, ali je Poljak pritrčao i zakucao loptu u mrežu.

To, ipak, nije poremetilo Ćavijeve izabranike, kojima je veliki odmor poslužio da konsoliduju redove i pre isteka sata igre dođu do izjednačenja. Glavni arbitar meča je u 58. minutu, na asistenciju iz VAR sobe pregledao snimak i pokazao na belu tačku, jer je okarakterisao da je Žezusa pogodila lopta u ruku, pa je Feran Tores izjednačio sa bele tačke.

Na kraju slađi remi otišao je u Napulj, pošto su do isteka nadoknade vremena Katalonci propustili nekoliko odličnih prilika da dođu do preokreta i prednosti pred revanš u Napulju.

Prštalo je sve u Sankt Peterburgu a revolveraški rat u prvih 45 minuta pripao je gostima iz Sevilje 2:3. Betis je vodio 2:0, Zenit je preko Dzjube i Malkoma izjendačio, da bi Gvardado i treći put matirao Keržakova. U nastavku su i jedni i drugi ostali bez municije pa je ostalo 2:3.

Rendžers je iznenadio Borusiju u Dortmundu 4:2. Posle igranja rukom Zagadua, poveli su Škoti iz penala, da bi Morelos na asistenciju Ariba povisio na 2:0 već u 41. minutu. Kad je Lundstram zakucao loptu u mrežu za 3:0 već se naslućivao debakl "milionera" koji su igrali bez Halanda, ali uspeli da izbegnu debakl.

Šerif je nastavio da bude veropski hit, pošto je u prvom meču pobedio Bragu 2:0 i stekao lepu prednost pred revanš. Moldavski prvak je po dobro oprobanom receptu iz tranzicije čekao na šansu protiv favorita Brage i iskoristio je iz penala. Sebastijan Til je bio precizan sa bele tačke. Braga se ispromašivala u drugom delu, pa je Traore iskoristio grešku i postigao je gol.

Baraž osmine finala Lige Evrope

Četvrtak
Barselona - Napoli 1:1 (0:1)
/Tores 58 penal - Zjelinski 29/
Zenit - Betis 2:3 (2:2)
/Dzjuba 25, Malkom 29 - G. Rodrigez 8, Vilijam Hoze 18, Gvardado 41/
Borusija D. - Rendžers 2:4 (0:2)
/Bilingem 51, Gereiro 82 - Tavernije 38 penal, Morelos 41, 54, Lundstream 49, /
Šerif - Braga 2:0 (1:0)
/Til 43, Traore 83/

Sevilja - Dinamo Z. 21.00 (TV Arena Premium 3)

Lajpcig - Sosijedad 21.00 (TV Arena sport 5)
Atalanta - Olimpijakos 21.00 (TV Arena sport 1)
Porto - Lacio 21.00 (TV Arena Premium 2)
* Revanši su na programu 24. februara

Žreb osmine finala biće održan u petak 25. februara. Uz Crvenu zvezdu u šeširu pobednika su još Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht Frankfurt, Galatasaraj, Bajer Leverkuzen i Vest Hem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike