Počelo je Zvezdino proleće! Trojka protiv Čuke i Ohijev prvenac pred Delijama!

12.02.2022

18:00

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli slavili na "Marakani"

Počelo je Zvezdino proleće! Trojka protiv Čuke i Ohijev prvenac pred Delijama!
0MMM1874 - Copyright MN Press

Zvezdino proleće počelo je trojkom! Izabranici Dejana Stankovića su u prvom, od 16 finala do kraja nacionalnog šampionata, pred više od 18.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" savladali Čukarički 3:0 (1:0).

U mali gradski derbi crveno-beli su ušli pod dodatnim pritiskom, jer su pred izlazak na teren saznali da je lider šampionta Partizan odneo tri boda iz Niša i u tom trenutku pobegao na osam bodova više. Ipak, to se nije mnogo osetilo u igri Kataija i drugova, koji su od starta krenuli jako ka golu rivala.

Iako u uvodu meča nije bilo konkretnijih prilika, Zvezda je pritiskala poslednju liniju Čukaričkog i strpljivo čekala šansu da otvori rivala. Ona se ukazala u 16. minutu, a nije je propustio Milan Pavkov. Visoki napadač šampiona sjajno je ispratio akciju Ivanića i Rodića, čiji je centaršut po zemlji sa leve strane dočekao na penalu i u stilu pravog golgetera je zakucao u mrežu gostiju.

Ipak, potpuna radost na "Marakani" je bila kratkog daha, pošto je Pavkov samo dva minuta kasnije završio na travi obliven krvlju. Naime, posle kornera Čukaričkog, Zvezdin centarfor se sudario glavama sa Endijaeom i iz tog duela izvukao deblji kraj, pa je posle ukazane lekarske pomoći odšetao u svlačionicu.

Poluvreme je, što se tiče sadržaja, u tom momentu moglo da bude završeno, a nastavak meča u potpunosti je pripao ekipi Saše Ilića. Gosti su znatno bolje ušli u drugi deo igre, u uvodnih desetak minuta imali nekoliko izuzetno obećavajućih napada, ali je izostao završni pas kako bi se Borjan ozbiljnije ugrozio.

I onda, iz inicijative "brđana" desio se trenutak odluke.Drezgić je u 69. minutu prekinuo na centru jednu polukontru Zvezde i tom prilikom zaradio drugi žuti karton. Pokušao je Ilić promenom da zatvori rupu u ekipi nastalu njegovim izlaskom, ali su crveno-beli blickrigom rešili pitanje pobednika.

Najpre je Ohi sjajno ispratio solo prodor i centaršut Ivanića u 74. minutu, da bi pet minuta kasnije Dragović odlično reagovao u petercu gostiju posle slobodnog udarca Kataija sa leve strane i postavio konačan rezultat meča.

Rezultati 22. kola Linglong Superlige

Subota
Radnički 1923 - Proleter 0:1
/Mitrović 73/
Radnički Niš - Partizan 0:2
/Rikardo 44, Urošević 84/
Crvena zvezda - Čukarički 3:0
/Pavkov 16, Ohi 74, Dragović 79/

Nedelja
Mladost - TSC 13.00 (TV Arena sport 1)
Metalac - Novi Pazar 15.00 (TV Arena Premium 3)
Kolubara - Voždovac 17.00 (TV Arena Premium 2)

Ponedeljak

Spartak - Radnik 13.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila Čukarički 3:0!

83. MINUT - Trostruka promena u Zvezdi. Motika debituje u dresu Zvezde, zamenio je Kataija. Falko je na terenu umesto Ivanića, a Stanković menja Sanoga.

79. MINUT - GOOOL! Dragović overava pobedu Zvezde! Katai je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a iskusni defanzivac je sjajno snašao u petercu i postigao treći gol za crveno-bele večeras.

74. MINUT - GOOOL! Ohi duplirao prednost Zvezde. Najveći deo posla odradio je Mirko Ivanić. Sjajni vezista je prošao između dva igrača gostiju po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, a pošto je Živković malo okrznuo loptu na petercu, ona je došla do norveškog napadača na drugoj stativi, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu "brđana". Odmah potom Ilić je napravio još dve promene, Lukić i Spasojvić zamenili su Belića i Rakonjca.

71. MINUT - Odmah je Zvezda pokušala da iskoristi brojčanu prednost. Ivanić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman gostiju uspeo da odbrani i izbije loptu u korner. Ilić je napravio još jednu promenu. Tanasijević je na terenu umesto Čolovića.

69. MINUT - CRVENI KARTON! Čukarički će do kraja meča igrati sa igračem manje, pošto je drugi ćuti karton u 69. minutu dobio Drezgić.

63. MINUT - Prve promene u Čukaričkom. Endijaea i Kovača menjaju Savić i Kajević. Stanković je, s druge strane, na teren poslao Srnića umesto Kange. 

55. MINUT - Čukarički je opasniji rival na startu drugog poluvremena. Imali su gosti nekoliko izuzetno obećavajućih situacija u prvih desetak minuta nastavka meča, ali je izostao završni pas, kako bi se stvorila veća opasnost po Borjana.

46. MINUT - Nastavljen je meč. Osim prinudne promene u Zvezdi sredinom prvog dela igre, kada je Pavkova zamenio Živković, nije bilo drugih promena u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Igra se tri minuta nadoknade vremena. Završeno je prvo poluvreme. Zvezda vodi 1:0.

40. MINUT - Sve je veća tenzija, ponajviše izazvana pojedinim odlukama glavnog arbitra Minakovića, koje se, blago rečeno, nisu dopale fudbalerima i stručnom štabu Čukaričkog.

31. MINUT - Zakuvalo se na najvećem srpskom stadionu, rasplamsala se borba na terenu, ali sve ostaje u granicama fer-pleja. "Brđani" pokušavaju da stignu do izjednačenja, ali Zvezdina defanziva u dosadašnjem toku meča radio dobar posao.

24. MINUT - PREČKA! Roganović je šutirao iz slobodnog udarca sa preko 20 metara, lopta je zakačila u živom zidu Sanoga i završila na prečki. Zanimljivo, sudija Minaković nije video kontakt Zvezdinog veziste sa loptom, pa je dosudio gol aut.

21. MINUT - Tek što je postigao vodeći gol, Pavkov je morao da napusti teren. Došlo je u Zvezdinom kaznenom prostoru do sudara glavama sa Endijaeom, posle čega je napadač crveno-belih sa krvavim peškirom u rukama otišao u svlačionicu.

16. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, strelac je Pavkov! Čim se utakmica malo otvorila, crveno-beli su došli do vođstva. Ivanić je povukao loptu kroz sredinu terena, uposlio je na levoj strani Rodića, koji je po zemlji zavrnuo loptu ka penalu, gde se našao visoki napadač i sa desetak metara je zakucao u mrežu gostiju.

15. MINUT - Prva prava prilika za Zvezdu na meču. Rodić je utrčao u kazneni prostor gostiju po levoj strani, šutirao je iskosa sa desetak metara, ali je Petrović uspeo da odbrani.

8. MINUT - Zvezda je od starta krenula ofanzivno ka golu gostiju, ali zasad nema konkretnijih prilika.

1. MINUT - Meč je počeo napadom Zvezde, koja će u prvom delu igre jurišati ka golu ispod južne tribine "Marakane".

SASTAVI
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai – Pavkov, Ohi.

ČUKARIČKI: Petrović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović – Kovač, Mijailović, Lukić – Čolović, Ndijaje – Rakonjac.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike