Imamo toliko "Savićevića" u timu, koji na Deja liče samo po tome što ne ispunjavaju odbrambene zadatke

13.11.2020

14:43 >> 17:58

0

Analiza aktuelnog fudbalskog trenutka Radeta Bogdanovića

Imamo toliko "Savićevića" u timu, koji na Deja liče samo po tome što ne ispunjavaju odbrambene zadatke
Copyright MN Press

Uvek britkog jezika i zdravog fudbalskog rezona, bivši fudbalski as Rade Bogdanović rezigniran je posle poraza Srbije od Škota u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Zbog toga nekadašnji fudbaler Atletika iz Madrida i Verdera iz Bremena nema problem da ogoli kompletnu istinu kada je reč o seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Nije mi žao što ne idemo na Evropsko prvenstvo ni nakon 20 godina, jer to ničim nismo ni zaslužili. Žao mi je tog prokletog novca što bi došao od UEFA u zemlju, a kasnije završio u malim sredinama, omladinskom fudbalu. Mislim da će oni, nezasluženo, najviše ispaštati.

Šta mislite o utakmici?

Iskreno, zaprepašćen sam viđenim. Škoti su odigrali jednu istorijsku utakmicu, u kojoj su, od 120 minuta, bar 80 odsto vremena držali loptu na našoj polovini. Sabili su nas, praktično, u mišju rupu, iz koje smo tražili spas dugim loptama na nemoćnog Mitrovića. Ništa nismo mogli da uradimo kroz igru, kroz pas, nismo znali kako od tog presinga da izađemo na njihov deo terena.

Printscreen/Youtube/Balkan info – Zvanički kanal

Da li su naša razočaranja pojačana nerealnim očekivanjima?

– Ma, gledajte šta mi pričamo pred utakmicu. Te jači smo tehnički, te maštovitiji, kreativniji… Gluposti. Jači si tehnički kad stojiš u mestu, ajde budi jači tehnički od Škota kada si u punom trku. Ljudi, aman, prestanimo da se zanosimo. Igramo zastarelo, nismo stvorili nijednu priliku. To malo centaršuteva koji su završili udarcima glavom i ne računam u prave šanse. Nisu ih ni oni imali više, ali su sa onim presingom za nas bili kao Barselona u svojim najboljim danima sa Gvardiolom. U srcu Beograda da nas onako pritisnu, da nas nadigraju, pa ja sam gledao i nisam mogao da verujem šta nam se dešava.

Da li je izbor igrača bio pogrešan?

– Uvek bude tako… Da je prošao, Tumbaković bi bio proglašen za boga, kao posle Osla. Neki igrači ne mogu zajedno. Šta mislite, da bi Zvezda uzela trofej u Bariju da nije bilo Jugovića, Šabanadžovića, Radinovića, Binića da trče i nadomeste sve ono što Dejo nije mogao da stigne u odbrani? Da se razumemo, kod nas u reprezentaciji ima nekoliko “Dejana” koji su mu jedino slični u tome što ne izvršavaju zadatke u odbrani. U svemu ostalom su daleko od njega.

Kako dalje?

– Dalje možemo ako shvatimo da je fudbal prošao kroz fazu amerikanizacije, u kojoj su važne brzina, snaga i disciplina fudbalera. Mi ne trčimo i zato smo tu gde jesmo, da nas čak i Hrvati od jutros sažaljevaju na svojim portalima. Zamislite u koji smo mi problem upali kad smo i to doživeli

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike