Vlahović osvojio i "Maradonu"! Fiorentina sa igračem više u produžetku demolirala Napoli! (VIDEO)

13.01.2022

19:53

0

Autor: 24sedam

"Viola" ubedljivo slavila u Napulju u osmini finala Kupa Italije

Vlahović osvojio i "Maradonu"! Fiorentina sa igračem više u produžetku demolirala Napoli! (VIDEO)
Tan2022-1-13_192330459_1 - Copyright Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Dušan Vlahović vodi Fiorentinu ka trofejnoj sezoni! U osmini finala Kupa Italije, Srbin je otvorio "violi" vrata trijumfa na "Maradoni", gde je tim iz Firence, tek u produžetku uspeo da iskoristi brojčanu prednost i slavi ubedljivu pobedu protiv Napolija - 5:2.

Igrao se 41. minut kada je srpski centarfor doveo Fiorentinu u vođstvo. Svoj prvenac u 2022. godini Vlahović je postigao na asistenciju Saponare, pobegavši čuvarima i snažnim udarcem iskosa, kroz noge golmanu domaćina, zatresao mrežu - 0:1.

Ipak, slavlje gostiju trajalo je samo tri minuta, pošto je u 44. Martens poravnao rezultat, a potom su stvari za goste postale još teže, pošto je Dragovski u drugom minutu nadoknade vremena dobio direktan crveni karton.

Brojčana inferiornost, međutim, nije smetala gostima da u prvoj polovini drugog dela igre dođu do nove prednosti, pošto je Biragi u 58. minutu idealno je zahvatio loptu koja se odbila od "živog zida" posle slobodnog udarca i šutem sa ivice šesnaesterca smestio je u mrežu za 2:1.

Kada je u 84. minutu Lozano dobio crveni karton delovalo je da "viola" ide ka sigurnom trijumfu, koji je postao još izvesniji kada je u trećem minutu nadoknade vremena Fabijan Ruiz zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona. Ipak, domaći se nisu predali i za to su nagrađeni dva minuta kasnije, kada je meč u produžetke odveo Petanja.

Ipak, u produžetku nije bilo mnogo drame. Iscrpljeni i brojčano slabiji domaćin nije mogao da izdrži pod naletima gostiju, koji su preko Venutija, Pjateka i Maleha overili trijumf i prolaz u narednu fazu takmičenja.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike