Srbin loše otvorio KAN, Halilhodžić nadmudrio Rajevca!

10.01.2022

19:08

0

Autor: 24sedam

Suma preskočio početni trijumf Gvineje

Srbin loše otvorio KAN, Halilhodžić nadmudrio Rajevca!
profimedia-0405567287 - Copyright Profimedia

Srpski stručnjak Milovan Rajevac porazom je otvorio Kup afričkih nacija. Iskusni strateg na klupi Gane poražen je od Maroka Vahida Halilhodžića golom Sofijana Bufala u završnici meča – 1:0.

Marokanci su na najveću smotru Crnog kontinenta došli kao mašina za davanje golova. Rešetali su izabranici bosanskohercegovačkog stratega mreže rivala u kvalifikacijama, ali su na otvaranju najvećeg kontinentalnog takmičenja i uz dozu sreće stigli do trijumfa kojim su otškrinuli vrata druge faze takmičenja.

Bez Sofijana Amrabata i Jusefa En Nesirija, koji su duel sa Ganom počeli na klupi, Marokanci su se mučili da „otvore“ rivala, koji je poklekao u 83. minutu meča. Abuklal je odradio najveći deo posla pred golom Gane, da bi u nastavku akcije lopta došla do Bufala pošto se odbila od Tomasa Partija. Fudbaler Anžea je iskoristio to što su ga protivnički defanzivci zaboravili i „lepoticom“ doneo veliko slavlje Marokancima u derbiju 1. kola C grupe KAN.

Minimalnu pobedu slavila je i Gvineja. Bez nekadašnjeg veziste Partizana Sejdube Sume, koji se zarazio virusom korona, Gvinejci su uspeli da dođu do trijumfa protiv desetkovanog autsajdera Malavija (1:0), koji je na klupi za rezerve imao samo dva igrača i dva golmana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike