Bivši selektor otkrio bonus obećan igračima za odlazak na EP

15.11.2020

07:37 >> 07:54

0

Autor: D. B.

Suma koju je Fudbalski savez Srbije obećao reprezentativcima je baš velika

Bivši selektor otkrio bonus obećan igračima za odlazak na EP
Copyright MN Press

Novac ne može sve na svetu da kupi. Tako ni obećani novac fudbalerima Srbije u slučaju da pobede Škotsku i plasiraju se na EP, nije uspeo da nam “kupi” plasman na šampionat Starog kontineta.

A o kojoj sumi je reč? E to je otkrio nekadašnji slektor Jugoslavije Milovan Đorić u intervju za “Kurir”.

– Savez je sve učinio za ove momke. Davao je igračima 5.500.000 evra nagrade, samo da se plasiraju na EURO. Nijedna federacija nije nudila toliku nagradu! I opet, ništa! Ne znam šta je više trebalo da urade. Igrači i stručni štab su odgovorni za ovo što se desilo. Nema trećeg krivca – tvrdi Đorić u razgovoru za “Kurir”.

Pročitajte još: Tumbaković je već bivši, a šta će biti sa Kokezom

Ono što je za njega najporaznije je da više nema naboja igrača kada igraju za nacionalni tim.

– To se izgubilo! Nažalost! Taj patriotizam, borba za dres, ljubav prema svojoj zemlji… To kao da više ne stanuje u glavama naših fudbalera. A, to je mnogo važno da bi se postigao uspeh. I taj segment bio je na strani Škota.

Đorić kritikuje slektora Tumbakovića, za koga kaže da ga izuzetno ceni, ali da mu je postavka igra protiv Škotske bila amaterska.

– Videlo se da linija centralnih bekova prvi put igraju zajedno, toliko su bili nesigurni. Bočni igrači, Lazović i Kostić, niti su igrali napred, niti nazad. Zašto Kostić? Tek je izašao iz povrede. Lukić i Maksimović se nisu videli na sredini terena. A, ovi napred su bili usamljeni… Mitrović nije dobijao lopte… Tadić već duže vreme igra slabo u reprezentaciji, Sergej je bio užasan… Kad smo dali gol, a dali smo ga srećno, morali smo da napadnemo Škote. Da im damo i drugi gol, jer su pali načisto. Trebalo je Tumba da ubaci Vlahovića, da ih pritisnemo. Taj mali je agresivan, dobar skakač… – analizira Đorić.

Pročitajte još: Bez selektora protiv Mađara, a ko još ne igra večeras

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike