Dvostruki osvajač Lige šampiona ostavio fudbal, sada ima drugi posao i osmočasovno radno vreme

04.01.2022

07:26

0

Autor: 24sedam

Fabio Koentrao je bio neobična pojava i dok je nosio kopačke

Dvostruki osvajač Lige šampiona ostavio fudbal, sada ima drugi posao i osmočasovno radno vreme
koentrao - Copyright Profimedia

Bivši levi bek reprezentacije Portugala i Real Madrida Fabio Koentrao napravio je najneobičniji transfer u svojoj igračkoj karijeri.

On je posle odigrane sezone u matičnom Rio Aveu, gde je i započeo fudbalski put kao 13-godišnjišnjak, prošlog leta odlučio da okači košačke o klin u svojoj 33. godini. Razlog za to je želja da postane ribar. Koentrao je kupio ribarski čamac još za vreme igračkih dana i samo je čekao pravu priliku kada će mu on i okean postati radno mesto umesto fudbalskog terena.

- Život u moru nije sramota, kako mnogi misle. To je posao kao i svaki drugi. I ne samo to, more je prelepo i potrebno je ljudima. Oni koji vole more i koji žele da dožive more moraju da slede svoj san.

Čamac na kojem plovi ima svoju slavnu istoriju, jer u njemu pronašlo spas 15 ribara čiji je brod potounuo. Koentrao je ljubav prema vodi i ribarenju usadio otac, koji je porodicu hranio od tog posla.

- To je i posao za nove generacije. Moj otac je imao čamac, lovio je ribu i uvek sam išao sa njim kao dete. Moj život je bio more... more i pecanje. Naravno, znao sam da će fudbal jednog dana prestati i da treba da krenem u novom pravcu u svom životu. A moja sreća je ovaj brod i ovo je život koji želim da vodim - rekao je Koentrao u jednom podkastu na "ju-tjubu".

Koentrao danas ima osmočasovno radno vreme kao ribar, a kao igrač ostvario je 52 nastupa za Portugal i preko 100 za slavni Real Madrid sa kojim je osvojio dva puta Ligu šampiona (2013/14, 2016/17). Igrao je još za Benfiku,  Saragosa, Monako, Sporting, Rio Ave...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike