FIFA izašla sa suludim stavom o odigravanju Mundijala i imaju i još jednu sličnu ideju

03.01.2022

13:21

0

Autor: 24sedam

Đani Infantino ne odustaje od Mundijala na svake dve godine

FIFA izašla sa suludim stavom o odigravanju Mundijala i imaju i još jednu sličnu ideju
Đani Infantino i Nikolas Maduro - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je u intervjuu za italijansku stanicu "Radio Ankio Sport" da postoji mogućnost održavanja EURO na svake dve godine, a ne samo Mundijala.

 Predsednik FIFA Đani Infantino izneo je ovu hipotezu danas, iako njegov projekat dvogodišnjeg Svetskog prvenstva još izaziva debate i protivljenja.

- Svetsko prvenstvo svake dve godine nije moj zahtev, već zahtev Kongresa FIFA, koji je zatražio studiju izvodljivosti. Uradili smo veoma ozbiljnu studiju i sa sportske tačke gledišta to bi funkcionisalo, a i ekonomski uticaj bi bio pozitivan za sve - rekao je Infantino.

- Ali kao što bi mogla svetska prvenstva, tako bi isto mogla da se igraju kontinentalna, EP bi takođe mogao da se održava svake dve godine.

Prethodnih dana se na ovu temu oglasio napadač PSŽ Kilijan Mbape, koji je protiv Infantinove ideje zbog velikog broja utakmica za igrače i njihovoj izloženosti umoru. Pre njega, i selektor Dragan Stojković Piksi zajedno sa mnogim drugim kolegama izrazio je rezerve prema ovoj ideji, ali prvi čovek FIFA ne vidi u tome razlog da odustane:

- Ono što je najvažnije je da je ovaj projekat pozitivan za zaštitu nacionalnih liga i za same igrače. U julu bi bilo manje utakmica tokom pauze - uverava Infantino

Na sastanku 20. decembra, FIFA je iznela ekonomske argumente za svoj projekat, koji bi uključivao 48 timova. Prema njihovoj računici ideja bi donela zaradu od  3,9 milijardi evra. Do danas, projekat dvogodišnjeg Svetskog prvenstva još nije stavljen na glasanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike