Partizan se sprema za paklenih sedam dana i gleda u povređene igrače

16.11.2020

08:54 >> 09:09

0

Autor: D. B.

Uniks, Huventud, pa Crvena zvezda, i to sve od utorka do ponedeljka

Partizan se sprema za paklenih sedam dana i gleda u povređene igrače
Copyright MN Press

Pred košarkašima Partizana je paklenih sedam dana. Sve počinje mečom protiv Uniksa u Evrokupu u utorak uveče, pa odigravajem odloženog meča protiv Huventuda u istom takmičenju u četvrtak, da bi potom, sledećeg ponedeljka, na red došao i prvi ovosezonski derbi protiv Crvene zvezde.

Ova dva tima trebalo je da prošle godine igraju u borbi za plasman u završnicu Evrokupa, ali je pandemija koronavirusa prekinula takmičenje. Iako je reč o dva tima koja imaju veliku reputaciju u okvirima evropske košarke, ovo će biti tek drugi meč dvaju rivala.

Trenutak je u kome treba da budemo najpamatniji. Sedam dana, tri utakmice sa mnogo jakim protivnicima. Kazan ima veliki individualni kvalitet. Zbog toga će biti važno da imamo visok stepen koncentracije – počeo je priču trener Partizana Sašo Filipovski.

Crno-belima će ovo biti prvi meč u Evrokupu posle dva odložena meča (Huventud i Venecija) zbog velikog broja zaraženih igrača u ova dva kluba.

Trenutno je, zbog situacije s koronom, vrlo teško predvideti ko će igrati i u kakvoj su formi i igrači i tim. Važno je postaviti principe za utakmicu, ali i biti oprezan i voditi računa o tome da tokom meča pravite prave poteze. Biće potrebno da se prilagođavamo dešavanjima – tvrdi Filipovski.

Prinudnu pauzu u Evrokupu crno-beli su iskoristili da bi pojačali rad na treninzima.

– Svaku situaciju treba iskoriti da ekipa postane bolja i jača, za bolje vežbanje i pripremu svakog indvidualca – objašnja trener crno-belih.

Pročitajte još: Prvotimci Partizana znaju šta moraju da poprave

Filipovski je otkrio i kada će Partizan u ekipi imati centra Vilijama Mozlija.

On tek treba da proba da radi sa ekipom. Videćemo postepeno. Ne poznaje sisteme rada, nije trenirao ni pet na nula… Moram da pohvalim naš tim koji je radio sa Mozlijem i Jarazom, pošto su, i pored povreda, fizički u pogonu – tvrdi Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike