Boško Janković veruje da Srbija prolazi grupu u Kataru: Piksi je najbolja opcija, čovek lider

25.12.2021

17:40

0

"Bio je desetka, a znalo se kakvi igrači su u to vreme nosili desetku"

Boško Janković veruje da Srbija prolazi grupu u Kataru: Piksi je najbolja opcija, čovek lider
jankovic - Copyright MN Press

Bivši fudbalski reprezentativac SrbijeBoško Janković, smatra da nacionalni tim može do velikog uspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Janković ističe da Srbija ne treba da se zadovolji plasmanom, koji je obezbeđen pobedom na Portugalom sa 2:1, već da napadaju viši plasman.

- Veliki uspeh, jedna mala Srbija sa toliko talenata i toliko dobrih igrača, sa odličnim selektorom uspela je da uradi nešto što smo čekali od ranije. Nekako kad je Piksi postavljen za selektora osećala se ta pozitivna energija, ne samo u reprezentaciju nego i u javnosti i kod nas običnih ljudi koji pratimo i volimo fudbal. To se jednostavno osetilo i videlo. Pred početak utakmice sećam se da sam nekako osetio da će se nešto veliko da se desi, da ćemo pobediti. Mislim da ništa nije slučajno što se desilo. Ozbiljan potencijal imamo i ja mislim da nama ne treba da predstavlja neko zadovoljstvo sam odlazak na Svetsko prvenstvo, ova reprezentacija može nešto više da uradi na tom Svetsko prvenstvo. Po mom mišljenju, čak i da prođe grupu - rekao je Janković za TV Tanjug.

Janković je istakao da je uticaj selektora Stojkovića na tim ogroman, te da je upravo on taj šraf koji je nedostajao nacionalnom timu.

- Pre početka kvalifikacija, rekao sam da smo izabrali najbolju moguću opciju. Dosta selektora se spominjalo, ali je Piksi bio broj jedan, koji je sigurno mogao nešto da promeni. Bio sam fudbaleri i znam kako je. Mi svi znamo da igraao fudbal, momci znaju da igraju, a selektor je figura koja više treba da bude psiholog i neko koga ćeš da razumeš i neko ko će da te razume, nego što će on tebe nešto naučiti na terenu kroz te dve nedelje - rekao je nekadašnji reprezentativac i pojasnio: 


- Tu je potrebno ono što Piksi ima, a to je taj osećaj kako prići nekom igraču. Kako prići Vlahoviću, kako Mitroviću, kao pred utakmicu sa Portugal, gde on nije počeo meč. Ne verujem da bi mnogo trenera to tek tako da uradilo, da ostavi na klupi najboljeg našeg igrača u sedam-osam godina. Ali to je Piksi. Sviđa mi se što je odgovornost preuzeo u potpunosti. Kad god smo gledali konferencije, nekako je on uvek bio ispred cele te reprezentacije, postavio je sebe u prvi plan da bi skinuo teret sa saigrača, što je po mom mišljenju sjajno. To nenormalno samopouzdanje retko ko ima, zato je i kao igrač bio vođa. Bio je desetka, a znalo se kakvi igrači su u to vreme nosili desetku. On je čovek rođeni lider - zaključio je Boško Janković.

Bonus video:
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike