Filipovski uoči meča koji crno-beli moraju da dobiju ima poruku za plejmejkere

22.01.2021

11:20

0

Autor: D. B.

Partizan sutra dočekuje FMP u ABA ligi

Filipovski uoči meča koji crno-beli moraju da dobiju ima poruku za plejmejkere
Copyright MN Press

Ako postoji meč u kome bi košarkaši Partizana morali da pobede, onda je to sutrašnju duel sa FMP-om u ABA ligi. Crno-beli su pretrpeli ubedljiv poraz u Evrokupu na gostovanju u Francuskoj, ali više od samog rezultata, crno-bele brine način na koji su poraženi.

A nije problem samo utisak, već činjenica da je crno-belima neophodno da beleže što više pobeda u regionalnom takmičenju kako bi sačuvali šansu da izbore vizu za doigravanje u ABA ligi.

Koncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP-a bazira se na ”pik end rolu” i igri jedan na jedan. Igraju “široko” u napadu, tako da će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu i želim da što više „delimo“ loptu. Da se još više međusobno tražimo i da donosimo dobre odluke. Lopta nam nije dobro išla prošlu utakmicu. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru svoje saigrače – rekao je trener Partizana Sašo Filipovski.

Svestan je Filipovski da nema mnogo vremena za tugu posle poraza, pošto se mečevi ređaju kao na “traci”.

Sve brzo ide, imamo toliko utakmica, pa se zbog poraza pati dva dana i odmah se spremaš za sledećeg rivala. Mi smo profesionalci. Nema drugog izbora, već da daš sve od sebe na sledećem treningu. Psihologija jeste važna, ali se ona vraća samo treningom – tvrdi šef struke crno-belih.

U prvom ovo-sezonskom duelu sutrašnjih rivala, crno-beli su u Železniku pobedili 103:90. Svestan je i mladi bek Partizana Uroš Trifunović da bi pobeda protiv tima iz Železnika bila prava prilika za izlazak iz trenutno nepovoljne situacije.

Moramo da se podignemo iz faze u kojoj se trenutno nalazimo i meč protiv FMP je prva šansa za to. Oni su se pojačali u odnosu na našu poslednju odigranu utakmicu sa trojicom novih igrača i sigurno će biti motivisani. Ali i nama je to motiv više. Mislim da je samo potrebno da uđemo jako u utakmicu. Dobro treniramo, podižemo” hemiju” u ekipi i borimo se da dobijemo svaki meč koji je pred nama – naglasio je Trifunović.

Pročitajte još

FMP je u seriji od tri pobede u ABA ligi, dok je Parizan slavio u samo dva od poslednjih pet kola regionalnog takmičenja. Crno-belima pred meča koji se igra sutra od 19 časova u dvorani “Ranko Žeravica” sigurno ide na ruku i tradicija. Naime, Partizan nikada nije poražen na svom terenu od “pantera” u ABA ligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike