Filipovski ima jednu želju pred Lokomotivu

01.02.2021

21:05 >> 21:15

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana se nada da će predstojeća utakmica biti najbolja koju su crno-beli odigrali ove sezone

Filipovski ima jednu želju pred Lokomotivu
Copyright MN Press

Kada bi mogli da biraju, košarkaši i stručni štab Partizana sigurno bi sačekali bolji trenutak za odigravanje najvažnije utakmice u dosadašnjem toku sezone. Ali, šta je tu je, iz kože u kojoj su ne mogu, tako da im preostaje samo da se maksimalno spreme i pokušaju da u 4. kolu Evrokupa, u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, savladaju Lokomotivu (sreda, 20.30) i tako naprave veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrokupa.

– Svesni smo da je ovo veoma važna utakmica. Lopta je okrugla, sve je moguće i želim da nam ova utakmica bude najbolja dosad, zato što je važna, ali i zbog našeg samopouzdanja – rekao je za TB Partizan strateg kluba iz Humske Saša Filipovski i potom se okrenuo analizi rivala, koji je u Kubanju prošle nedelje slavio 74:67.

– Jaki su. Doveli su dva nova igrača, Gosa i Gordona, koji je na poslednjoj utakmici dao 15 poena. Dobri su indivudualci, Kalnietis je taj koji “hrani” sve, ima više od sedma, osam asistencija po utakmici. Očekujem s naše strane da se borimo 40 minuta, da ne odustajemo, da odigramo timski i sa maksimalnom kolektivnom igrom u odbrani i napadu da probamo da zaustavimo njihove jake strane pojedinaca.

Crno-beli su u ponedeljak, na jednom od poslednjih treninga pred duel, radili sa 15 igrača, među kojima su rekovalescent Aleksej Nikolić i tri mlada košarkaša Stefanović, Jovanović i Radovanović.

– Ali je danas prvi put radio sa ekipom, da proba pet na pet, videćemo… Priključili smo mlade igrače da nam pomognu na treningu. Tomas je igrao u Ljubljani s povređenom rukom, Jaramaz je dobio udarac, ali treniraće. Imamo još dva treninga da se srepmimo maksimalno i da odigramo utakmicu sezone.

Nada se slovenački stručnjak da će njegovi košarkaši baš protiv Lokomotive “prokinuti” i u šutu.

Pročitajte još

– Rekao sam i igračima, rad i svakodnevno odicanje mora da nam se maksimalno vrate. Šut, kao varijabla menatalne čvrstine i opuštenosi, trenutno nam ne ide na ruku. Sezona je turbulentna, promena trenera, neke neverovatne pobrede, pa teški porazi posle dobrih utakmica…Turbulencije utuiču na psihu. Takođe, znamo da svi očekuju od nas mnogo, ne bežimo od toga, ali igrači moraju sve da stave na stranu. U varijabli šuta najvažnije je samopouzdanje, mirnoća i čista glava. Još ne uspevamo u turbulentnoj sezoni i sa problemima koje imamo, da nađemo mirnoću u šutu i lopta izlazi iz koša.

Svestan je Filipovski da bi sve bilo lakše da crno-beli imaju pomoć s tribina.

– Znam da je ova sezona, za ekipe koje imaju šestog igrača, veliki udarac. Ne samo za Partizan. Lično, ne verujem da bi neke utakmice izgubili da smo imali šestog igrača na tribinama. Mislim da bi igrači na puno utakmica prelomili i probili led na krilima navijača. Igramo bez šestog igrača, ali igramo za njega, jer znamo šta su navijači i šta je Partizan i koja su njihova očekivanja. Moramo da nastavimo da se borimo, da verujemo u sebe i da damo svoj maksimum. Očekujem da imamo mnogo hrabrosti, borbenosti, a istovremeno potrebna je mirnoća u šutu i samopouzdanje da šuteve koje imamo sa dobrom selekcijom pogodimo kazao je Saša Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike