Evroligaški duel na startu VTB lige: Zenit na zvezdaški pogon

20.09.2020

15:50 >> 17:18

0

Autor: Adam Štulić

Bili Beron i Kej Si Rivers vodili tim iz Sankt Peterburga do trijumfa na gostovanju Himkiju

Evroligaški duel na startu VTB lige: Zenit na zvezdaški pogon
Copyright MN Press

Posle polugodišnje pauze uslovljene pandemijom virusa korona, košarka se vratila na prostore nekadašnjeg SSSR. U premijernom meču VTB lige, evroligaškom derbiju, Zenit je kao gost slavio protiv Himkija (79:67 – 18:15, 19:20, 20:14, 28:12), uz odlične role nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde Bilija Berona i Kej Si Riversa.

Duel u Podmoskovlju oba tima su odigrala u “okrnjenim” sastavima. Himki na otvaranju sezone nije mogao da računa na Alekseja Šveda i Stefana Jovića zbog povreda, kao i Erika Mekaluma, koji još uvek nije prijavljen za takmičenje, dok je Ćavi Paskval bio lišen pomoći Kevina Pangosa, Arturasa Gudaitisa i Dmitrja Hvostova, koji će zbog povreda sa terena odsustvovati oko dve nedelje.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Zenit se prvi odlepio na osetniji rezultatski plus sredinom treće deonice (49:40), ali su domaći serijom 13:0 uspeli da preokrenu rezultat i u završni kvartal uđu sa četiri poena viška. Ipak, u tom jurenju prednosti rivala, košarkaši domaćeg tima kao da su ostali bez snage, pa su gosti na otvaranju četvrte četvrtine, predvođeni Pojtresom, Zubkovim i Beronom odgovorili serijom 16:0 i na polovini završnog kvartala došli do nedostižnih 67:55.

Beron je sa 16 (5-7 za dva, 2-6 za tri) poena bio najefikasniji pojedinac meča, dok je titulu najboljeg asistenta (četiri asistencije) podelio sa Karaševim. Kej Si Rivers je duel završio sa 11 poena, koliko je ubacio i Vil Tomas, dok je Pojtres dodao 10. U poraženom timu jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bili su Bertans sa 12 i Miki sa 10 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike