Ukrajina priznala e-sport kao zvaničan sport

16.09.2020

15:26 >> 11:02

0

Autor: 24sedam

Ukrajinci shvatili u kom pravcu ide sve

Ukrajina priznala e-sport kao zvaničan sport
Copyright Profimedia

Čekanju je došao kraj. Insistiranje i lobiranje dve asocijacije e-sporta u Ukrajini je donelo rezultat. Ukrajinska federacija e-sporta (UESF) i Ukrajinska profesionalna asocijacija sajber-sporta (UPEA) ostvarili su zacrtano.

Ministarstvo omladine i sporta Ukrajine priznalo je e-sport kao zvaničan sport u toj državi.

– Ne možemo da ignorišemo ovaj fenomen. E-sport se razvija neverovatnom brzinom širom sveta. Interesovanje raste iz meseca u mesec. Želimo da naša deca, koja i ovako provode mnogo vremena ispred računara, ne budu zavisna od igara, već da to pretvore u hobi ili intelektualno takmičenje – rekao je ministar omladine i sporta Ukrajine Vadim Gutcajt.

Strategija je već napravljena. Hotel “Dnjepar”, koji se nalazi u prestonici Kijevu, biće pretvoren u hotel namenjen e-sportovima, takozvani Esports Ready Hotel.

– Pretvorićemo ga u prvi hotel na svetu koji će biti potpuno opremljen i spreman za događaje u e-sportovima. Neće biti uključena samo klasična hotelska ponuda, poput restorana, barova, SPA centara, fitnes centara, već i jedinstveni elementi koje donosi e-sport, kao što su zone za trening, posebne sobe za profesionalne igrače, kao i mnoge druge stvari namenjene najboljim svetskim igračima – rekao je Oleksandr Kohanovski, predsednik asocijacije UPEA i suosnivač ukrajinske e-sport organizacije “Natus Vincere” (NAVI).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike