Kupite akcije Bekamova e-sport kompanije na Londonskoj berzi

16.09.2020

14:09 >> 10:33

0

Autor: 24sedam

Bivši engleski fudbaler ulaže u e-sport

Kupite akcije Bekamova e-sport kompanije na Londonskoj berzi
Copyright Dejvid Bekam Profimedia

Dešavanja i rast u e-sportu nešto su što mnoge svetske zvezde primećuju. Među njima je i Dejvid Bekam. Čuveni engleski fudbaler je kupio značajan udeo u kompaniji „Guild Esports”.

Novi projekat njegove firme je jasan – žele da skupe 20 miliona funti. Kako? Tako što će ponuditi svoje akcije na Londonskoj berzi i na taj način pokušati da naprave pravi proboj u ovoj industriji.

Pored svega toga, oni planiraju da naprave dovoljno dobru infrastrukturu gde će moći da održavaju razne treninge i da se bave skautingom, kao što to rade klubovi u Premijer ligi. Sve to uz pomoć Bekama, čiji uticaj žele da iskoriste da privuku najveće talente.

Ova kompanija je na jednom zanimljivom primeru pokušala da pokaže koliko je veliko interesovanje, naglasivši da pojedini turniri u e-sportu privlače veću pažnju nego Vimbldon i Tur de Frans.

– Globalna popularnost e-sporta je mnogima omogućila da privuku sponzore, da kroz razne marketinške aktivnosti i proizvode svoj posao pretvore u nešto isplativo. „Guild Esports” će biti prva franšiza koja će se pridružiti Londonskoj berzi. To će nam pored novca doneti kredibilitet i kapital da ispunimo željene ambicije i da u naredne tri godine postanemo jedna od tri vodeće franšize u e-sportu – rekao je Karlton Kurtis, izvršni predsednik „Guild Esports-a”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike