Izgubili su milione igrača, ali je zarada u porastu

08.05.2021

08:44

0

Autor: N. St.

Izvor: play.co.rs

Potpuni paradoks

Pixabay

Blizzardu ne cvetaju ruže, barem ne u celoj bašti.

Najnoviji finansijski izveštaj o zaradi i uspehu u prethodnim mesecima objavljen je od strane grupe Activision-Blizzard, sa zasebnim detaljima o performansama dveju kompanija.

Activision beleži ogroman uspeh zahvaljujući Call of Duty brendu, pogotovu sa besplatnom pucačinom Warzone. Sa druge strane, Blizzard u prošlom kvartalu ima delimičan uspeh prenosi portal “play.co.rs“.

Kompanija Blizzard je po pitanju zarade porasla za 7% u odnosu na isti period prošle godine, sa WoW Shadowlands i WoW Classic kao glavnim donosiocima profita, a tu se ubraja i Hearthstone. Nasuprot tome broj igrača je pao, i to značajno, pogotovu kada se sagleda tromesečje u pitanju.

Prema izveštaju Massively OP, koji prati broj igrača u Blizzardovim naslovima, kompanije je u prošla 3 meseca izgubila 2 miliona igrača u svim svojim igrama. Navedeno je da je sa 29 miliona broj u prvom kvartalu 2021. godine spao na 27 miliona.

Massively OP još od 2018. godine prati brojke vezane za broj igrača u Blizzard igrama i prema tim podacima, kompanija je za tri godine ostala bez čak 11 miliona igrača.

Pošto je profit porastao, Blizzard verovatno ne proglašava zvono za uzbunu, a uz to će se stanje verovatno popraviti kada se pojavi solidna ponuda naslova koja je trenutno u razvoju, gde ubrajamo Diablo 2: Resurrected koji izlazi ove godine, a tu su i Overwatch 2 i Diablo 4.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti